Arco da Calheta: Wandelen op Madeira

Wandelen op Madeira is voor sommige een droom, anderen hebben er slechts van gehoord. Het eiland waar vooral ouderen heen gaan om in de winter te genieten van het zachte klimaat. Inmiddels is de mening over Madeira al goed bijgesteld door de grote invloed van social media. Met name de laatste jaren hebben Instagram en Youtube bijgedragen aan een overvloed aan te gekke filmpjes en de mooiste plaatjes van dit eiland in de Atlantische oceaan.

Beelden van de meest betoverende zonsopkomsten op Pico do Areeiro en dromerige shots van wandelingen door een in de mist gehulde bomengroep bij Fanal op Paul da Serra. Ja, het is nu gevonden door vele mensen van allerlei leeftijden die de tot op kort geleden schitterende natuur nog niet ontdekt hadden. Geen boottrips meer naar Full Moon parties van Koh Pangnan in Thailand, maar samen genieten van bijna ongerepte natuur tijdens een actieve vakantie op een eiland dat nota bene gewoon op 3,5 uur vliegen van Amsterdam ligt.

Wandelen op Madeira

Veel van onze gasten trekken erop uit om het eiland te ontdekken. Te voet meestal en met de nodige kennis van routes en leuke eetadressen verlaten ze onze huisjes. Tijdens de voorbereiding en kennismakingen met onze gasten die op pad gaan vertellen wij graag nog extra informatie. Dingen waar je op moet letten tijdens de wandelingen.

Alle paden zijn vrij te betreden, maar wandelen in de bergen vergt ook enige voorbereiding. Het weer kan zomaar omslaan, of je verstapt je onderweg. Wat heb je dan mee in je rugzak? Om een leuke wandeling toch goed voorbereid te laten verlopen hebben wij een klein E-boekje gemaakt waarin je nuttige info vind voor onderweg. Ook ter voorbereiding van je vakantie naar Madeira zelf best makkelijk dachten wij.

Geniet van deze uitgave en wie weet zien we elkaar hier bij ons of onderweg in de bergen van Madeira!

Groetjes Dave & Anne

Volg ons op de socials Instagram & Facebook voor de laatste berichten.