Arco da Calheta: Eilandgevoel

Zes maanden in de puin en stof… Regelmatig scrollen we even door ons (mega) digitale archief van verbouwingsfoto’s. Je ziet vooral veel puin voorbij komen, steeds weer zitten we verbaasd naar de ‘before-foto’s’ te kijken. Ongelooflijk dat er in zes maanden tijd zoveel is gebeurd! Nog steeds is het eerste geluid van de dag een drilboor, maar het einde is wel in zicht.

Vorige keer schreven we over de aanstaande verhuizing naar ons nieuwe huis, maar dit laat helaas nog eventjes op zich wachten. De laatste puntjes worden ‘as we speak’ afgewerkt en deze week ontvangen we twee mannen van ons interieurbedrijf E.S.T.I.D.A Amsterdam, om al het maatwerk en gordijnen af te leveren. De verhuisdozen staan dus nog keurig ingepakt op ons te wachten, nog maar een paar dagen geduld.

Ondertussen zijn we druk bezig om de website te ontwikkelen, de boekingsmodule in te richten, linnenbedrijven aanschrijven etc. etc. Er is genoeg te doen iedere dag. Ondanks alle drukte en de vele mensen om ons heen tijdens de bouw ervaren we veel warmte. Oprechte interesse en hulp van alle kanten. Daar waar we het even niet weten schieten helpende handen uit alle hoeken. Lieve berichtjes en positieve gesprekjes van mensen uit het dorp.

Arco da Calheta: Eilandgevoel | Saudades de Portugal

Wat vooral heel erg opvalt is dat je hier echt merkt dat je op een eiland zit met eiland mentaliteit. Veel mensen kennen elkaar en zijn behulpzaam naar anderen. Dit merken we ook met de bouwers bij ons en hoe ze elkaar bijstaan. Trapje lenen, even een balkje vasthouden, vracht uitladen en samen lunchen.

Wij beseffen ons wel degelijk dat we geluk hebben met alle partijen die ons helpen met klaarstomen van dit avontuur. Je merkt ook gewoon dat ze echt trots zijn op wat we samen aan het maken zijn.

Arco da Calheta: Eilandgevoel | Saudades de Portugal

Ontzettend fijn dat Dave’s broer Stephan even een weekend langs is geweest. Lekker samen even van gedachten wisselen en wat qualitytime als broers samen. Echt even gezellig en goed dat we dit ertussen hebben geperst. 🙂 Samen raken we steeds vroeger naar bed en slapen heerlijk vast. Maar met een zeer voldaan gevoel naar bed en met veel plezier weer opstaan, een fantastisch gevoel.

Abraço,
Anne & Dave