Traditionele Winkeltjes in de Algarve

Eerder tipte ik al eens wat leuke shopadresjes in Albufeira. Vandaag een aantal leuke winkeltjes waar je typisch Portugese lekkernijen en aanverwante artikelen kunt kopen in de Algarve. Leuk om rond te snuffelen, iets te proeven/proberen of om een leuk souvenirtje op te pikken. Gewoon voor jezelf of als cadeautje voor iemand anders!

Cantinho das Tradicoes – Silves

Wanneer wij in Silves zijn wippen we hier standaard even binnen. Lekker even rondneuzen tussen alle Portugese spulletjes. Of je nou op zoek bent naar huisgemaakte jam, een traditioneel borreltje of een lekker hapje, je vindt het hier. Vaak kopen we beide een lokale lekkernij, zo voor op het vuistje. Maar een chocolade cupje ginjinha mag nooit ontbreken!

* Rua Pintor Bernardo Marques, Silves

Casa Portuguesa – Loulé

Tja, zaterdagochtend lopen we standaard over de markt in Loulé. Er moeten inkopen/boodschappen worden gedaan. Ook stoppen we altijd even hier om te kijken wat er nieuw is. Al is nieuw misschien niet direct het juiste woord. Ben je op zoek naar iets dat je je herinnert van een bezoek aan Portugal twintig jaar geleden, dan is de kans groot dat je het hier vindt. Snoepjes, zeep of bakproducten uit lang vervlogen tijden. Jeugdsentiment voor Fernando. Lekker een beetje nostalgie snuiven!

*  R. José Fernandes Guerreiro 18, Loulé

Mel e Medronho – Monchique

Heerlijk plekje om de lokale medronho en honing (mel) te proeven! Lekker kneuterig met een dame en heer op leeftijd achter een klein, krakkemikkig tafeltje. De producten staan netjes uitgestald met een foto van de makers erachter. Keuzes, keuzes… Wij verlaten, na een gezellig praatje, het winkeltje met een fles heerlijke medronho mel en een grote pot lokale honing.

* Largo 5 de Outubro, Monchique

Alentejo com Pão – Silves

Dit plekje ontdekten we afgelopen oktober voor het eerst. Maar we komen er zeker terug! Ze hebben er allerlei heerlijkheden uit de Alentejo, waaronder goddelijk lekker brood. Er moest er natuurlijk gelijk eentje mee naar huis (ik houd zo van dat Portugese brood)! Wederom klein, kneuterig en fijn ouderwets ingericht! Enchidos, koekjes, jam, bacalhau, kaas, allemaal uit de Alentejo natuurlijk. Voor het winkeltje kun je gezellig op een bankje aan een tafel zitten om een en ander op te eten en het straatleven in Silves aan je voorbij te zien gaan.

* R. Elias Garcia 18, Silves

Despensa Algarvia – Faro

Niet het gezelligste winkeltje in dit rijtje, maar ook hier kun je fijn slagen als je op zoek bent naar traditionele zaken of een lekkere fles Portugese wijn. Ze hebben hier ook veel Doces Regionais do Algarve, die ze per stuk (als snack) verkopen. Fernando koos dit keer voor de dom rodrigo. Krijg je visite of ben je met meer personen? Ook leuk om verschillende soorten te kopen voor bij de koffie. Zo kun je van alles wat proeven.

* Rua Conselheiro Bívar, nº19 e 21, Faro

Traditionele Winkeltjes in de Algarve | Saudades de Portugal

Sabores de Monchique

Mocht je in de buurt zijn dan zou ik zeker even hier langs rijden! Huisgemaakte chouriços, alheiras, farinheiras, etc. die ze netjes voor je vacuümtrekken, zodat ze mee terug in de koffer kunnen. Daarnaast ook huisgemaakte lokale lekkernijen zoals bijvoorbeeld pudim de mel de Monchique en bolo de tacho. Verder kun je er terecht voor een fles medronho of aanverwante drankjes, verschillende jams en honing (onder andere). Wij komen hier zeker terug!

* Sítio da Serra, 8550-381 Monchique

Traditionele Winkeltjes in de Algarve

Heb jij ook een leuk traditioneel winkeltje ontdekt tijdens je laatste bezoek aan de Algarve? Laat het me vooral weten, ik vind het altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken!