Arco da Calheta: Beach Life – Madeira style

De laatste weken zie je de ‘stranden’ van Madeira weer vollopen. Stranden schrijven we tussen haakjes, want hoewel er hier een aantal zandstranden te vinden zijn, is de rest gewoon liggen op de keien. Wanneer wij al strompelend over de keien een plekje zoeken, weten de locals om je heen direct dat je een toerist bent. Waar het voor hen de normaalste zaak van de wereld lijkt, is het voor ons in het begin nogal wennen om met je handdoekje comfortabel op de stenen te gaan liggen.

Wanneer de zomerperiode aanbreekt worden de stranden wel zo goed als mogelijk platgereden met grote bulldozers. Op de meeste plekjes worden ook loopplankjes en parasolletjes van palmbladeren geplaatst. Simpel, maar doeltreffend. Ga je binnenkort ook op vakantie naar Madeira? We hebben een aantal leuke strandjes voor jullie op een rijtje gezet.

Calheta Beach

Een heerlijk zandstrand op 5 minuten vanaf Calheta Boutique Houses, waar je het jaarrond kunt zonnen en zwemmen. Er is een baai aangelegd met aan beide kant een strand waar ook mogelijkheden zijn om lekker op een terrasje te zitten. Er zijn bedjes en parasolletjes die je kunt huren en er is ook een extra gebouw met douches en toiletten. Bij de naastgelegen haven vertrekken de dolfijnen- en walvistochten en is er genoeg keus aan leuke restaurantjes. Voor ieder wat wils!

Madalena do Mar

Dit Calhau-strand wordt voor de zomermaanden klaargemaakt met loopplankjes en parasolletjes. Langs de weg in Madalena worden ook verschillende terrasjes opgezet in de zomer. Taberna da Madalena bijvoorbeeld, hier maken ze de lekkerste sangria en bestel je typische Madeirense gerechten zoals een Prego no Bolo do Caco of een portie Polvo.
Ook voor de traditionele Poncha kun je hier zeer goed terecht!

Ponta do Sol

Ook in Ponta do Sol wordt in de zomermaanden een strand scene gecreëerd. Er wordt een grote zeecontainer geplaatst met keuken, een groot terras op vlonders gebouwd en daarmee heeft ‘A Baixa’ hier in de zomer een prachtige plek waar je kunt genieten van koude drankjes en lekkere gerechtjes. Probeer bijvoorbeeld eens een portie ‘Lapas’, dit zijn kleine schelpjes die erg lekker zijn met wat citroen of kruidenboter. Op dit moment organiseren ze bij A Baixa iedere donderdagavond live optredens. Vanaf hier kun je dan ook genieten van prachtige sunsets met heerlijke muziek op de achtergrond.

Calhau da lapa

Dit paradijselijke stukje strand is toegankelijk met een bootje vanaf Ribeira Brava. Er is ook een route die je kunt bewandelen, maar bereid je dan voor op heel veel traptreden. Dit strand is in de zomermaanden ontzettend leuk om naartoe te gaan. Het is er nooit te druk en je kunt er heerlijk zwemmen vanaf de aanlegsteiger. Als lunch wordt er een barbecue geregeld met daarop vis en andere heerlijke gerechten. Met een koud Coral biertje in je hand hou je het hier met gemak een hele dag vol.

Beach Life - Madeira style

Faja dos Padres

Een idyllisch stukje Madeira, waar je met behulp van een kabelbaan kunt afdalen naar de kust. Je bent omringd door een oase van groen, in de wintermaanden heerst er een enorme rust. In de zomermaanden is dit een populair stukje strand waar je heerlijk kunt lunchen en eventueel kunt overnachten als je wakker wil worden van het ruisen van de oceaan. Er zijn ook boot trips waarmee je dit stukje van het eiland kunt aandoen.

Bovenstaande strandjes zijn slechts een selectie van alle plekjes waar je naartoe kunt. Zo kun je bijvoorbeeld nog een bezoekje brengen aan het zwarte strand van Seixal, Praia Formosa bij Funchal, Praia do Garajau of Reis Magos Beach. Allemaal stuk voor stuk een eigen en uniek karakter. Hou je niet zo van het strand? Dan kun je bij ons ook jaarrond heerlijk aan het zwembad liggen, met een heerlijke watertemperatuur van 26 graden altijd goed toeven! Wie weet mogen we je als lezer hier ooit eens ontvangen.

Bedankt voor het lezen en tot over een paar weken!

Abraço,
Dave & Anne

Volg ons op social hier: Facebook en/of Instagram.