Arco da Calheta: Nieuwe Manieren om Madeira te Ontdekken

Op Madeira is altijd wel wat te doen wanneer je even zonder inspiratie zit. Er zijn veel verschillende bedrijven die van alles organiseren voor de bezoekers van het eiland, maar ook de eigen bevolking weet de weg goed te vinden naar deze bedrijven. Zo vonden wij onlangs een organisatie die tochten maakt in de bergen waar je normaal zonder speciale uitrusting niet kunt komen. De spelonken van het ruige terrein in het midden van Madeira kun je hier samen met hun verkennen.

Toen enkele weken geleden een aantal gasten van ons vroegen naar wat bijzonders en ook Anne haar broer bij ons verbleef, namen we contact op met Epic Madeira. Samen met nog een aantal vrienden van ons maakten we een groepje van acht en gingen op pad richting Curral das Freiras. Daar zouden we beginnen en de eerste briefing krijgen van het programma Canyoning.

Twee jonge gasten, Peter en Lucas gaven een uitgebreide uitleg van de route en hoe we het beste de neopreenpakken konden aantrekken. Deze pakken en schoenen geven je optimale bescherming tegen de scherpe rotsen en kou van het water. Want met canyoning ben je constant in contact met water en dat is midden in de bergen best fris.

Door middel van abseilen, klimmen en springen, daal je af langs rotsen en door watervallen. De twee begeleiders wisten zelfs de minst ervaren van onze groep vakkundig en geduldig te begeleiden, waardoor het voor iedereen een fantastische ervaring werd. Op sommige stukken konden we zelfs een sprong maken van enkele meters naar beneden, maar het was ook mogelijk om hier via een alternatief pad naar beneden te gaan, deze keer was dat een hele snelle natuurlijke glijbaan! Dat maakt het dus ook super voor iedereen. Voor ons een bijzondere ervaring om te zien dat deze twee jonge gasten op een professionele manier iedereen iets bijzonders laten doen en het een beleving maken die je bij blijft.

Tijdens de dag maken ze heel veel foto’s en filmpjes met professionele spullen, waardoor niemand hier zich mee bezig hoefde te houden. Het is uiteraard super leuk om dit vast te leggen, maar eigenlijk heb je daar je handen niet voor vrij. Nu konden we volop genieten van de tocht en bij thuiskomst nog eens nagenieten met de foto’s. Het is mooi om te zien dat het eiland steeds actiever ontwikkeld voor een brede groep mensen die graag naar Madeira wil. Om te relaxen, wandelen of juist veel ontdekken op een andere manier dan normaal.

De plekken die we gezien hebben tijdens deze dag leken wel scènes vanuit Jurassic Park films. Zo ruig, ongerept en mooi hebben zelfs wij, na vele jaren, dit eiland nog niet gezien. Het leuke is dat we nu sinds de lockdown steeds meer ontdekken hoe Madeira optimaal ontdekt kan worden, voor jongere en oudere mensen die bij ons verblijven is het aanbod nu reuze geworden. Steeds weer nieuwe dingen ontdekken bevestigt keer op keer onze keus om hier te wonen.

Groetjes vanaf Madeira!

Anne & Dave

We zijn te volgen via deze links op social media: Instagram & Facebook.