Boek: Oude liefde, Nieuw Begin

We zitten met z’n allen nog steeds/weer zoveel mogelijk thuis en ons sociale leven staat wederom op een laag pitje. Wat doe je toch met al die vrije tijd?! Heerlijk even ontspannen en tot rust komen in het hoekje van de bank met een boek. En dan al helemaal als dat boek zich afspeelt in Portugal! Lekker even wegdromen… Of stop hem vast in je koffer voor volgend jaar. 😉

Wederom een boek over liefde in/en over Portugal. De hoofdpersoon Vera, heeft een zeer ongelukkige jeugd gehad en vertrekt zodra het kan naar het buitenland om een nieuwe start te maken. Ze gaat werken in Griekenland, wordt verliefd op Matthias, maar hij kiest voor haar vriendin. Uiteindelijk krijgen ze toch aan het eind van de zomer een relatie, maar deze stopt abrupt als ze hem met een ander betrapt.

Ze vertrekt uit Griekenland en komt uiteindelijk in Portugal terecht. Hier ontmoet ze een jaar of tien later Fabio en met hem woont en werkt ze naar tevredenheid in de Alentejo op een wijngaard. Twintig jaar na hun zo abrupt geëindigde relatie staat ze opeens weer tegenover Matthias als hij plotseling op de wijngaard verschijnt als wijnmaker. Dit zorgt uiteraard voor heel tegenstrijdige gevoelens bij Vera waardoor haar relatie met Fabio onder druk komt te staan.

Ook de nieuwe Nederlandse stagiaire is erg gecharmeerd van Matthias, maar als zij plotseling wordt ontvoerd en haar moeder in Portugal op bezoek komt is de chaos compleet. Wat volgt is een onverwachte en spannende ontwikkeling… Een boek dat boeit tot het einde!

Er zijn verschillende parallellen te trekken tussen de romans van Ellen van Herk. Zo vertellen haar boeken een lekker toegankelijk romantisch verhaal, maar altijd met een spannend element erin. Ook draaien ze om een Nederlandse vrouw of vrouwen die, al dan niet voor het eerst, naar Portugal gaan.


De schrijfster van deze boeken is Ellen van Herk. Ze kocht met haar man zelf een huis in de Algarve, dat nu centraal staat/als uitvalsbasis dient in en voor een aantal van haar romans. Benieuwd naar deze spannende roman? “Oude liefde, nieuw begin” koop je hier. Ook de overige titels zijn hier te koop.