Boek: Verwarring aan de Douro

We zitten met z’n allen zoveel mogelijk thuis en ons sociale leven staat op een laag (of eigenlijk dood) pitje. Wat doe je ineens met al die vrije tijd?! Niets ontspannender dan je even terugtrekken in het hoekje van de bank of in je eigen achtertuin met een boek. En dan al helemaal als dat boek zich afspeelt in Portugal! Heerlijk even wegdromen…

In ‘Verwarring aan de Douro’ runt de Nederlandse Romée een B&B in het noorden van Portugal. Prachtig gelegen met uitzicht op de beroemde rivier en de heuvels met de op terrassen aangelegde wijngaarden en de her en der verstopt liggende wijnboerderijen, gehuchtjes en vrijstaande huizen. Deze onderneming is ze gestart na het overlijden van haar man Sergio om het familielandgoed/wijngaard te kunnen behouden. Wie had kunnen vermoeden dat ze de Quinta ooit zou omtoveren tot een B&B in plaats van een wijnboerderij?

Haar schoonmoeder Elisabeta is hier, zacht uitgedrukt, dan ook niet bepaald blij mee… Toch begint het aardig te lopen. En begint er voorzichtig hoop te gloren dat het landgoed de financiële problemen ooit te boven gaat komen. Dan krijgt ze onverwachte gasten, de Amerikaanse Steve, de Nederlanders Hans en Lucia en uiteindelijk nog een Amerikaan. Wat hebben deze mensen met Romée’s verleden te maken?

Veel blijkt, en de spanning wordt goed opgebouwd. Ze moet terug naar Italië, waar ze haar jeugd bij een oom en tante heeft doorgebracht. Deze blijken meer te weten over haar biologische ouders dan haar ooit verteld is. Uiteindelijk achterhaalt ze de waarheid en wordt ook de rol van de onverwachte gasten duidelijk. Wederom een heerlijk boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen.

Er zijn verschillende parallellen te trekken tussen de romans van Ellen van Herk. Zo vertellen haar boeken een lekker toegankelijk romantisch verhaal, maar altijd met een spannend element erin. Ook draaien ze om een Nederlandse vrouw of vrouwen die, al dan niet voor het eerst, naar Portugal gaan.


De schrijfster van deze boeken is Ellen van Herk. Ze kocht met haar man zelf een huis in de Algarve, dat nu centraal staat/als uitvalsbasis dient in en voor een aantal van haar romans. Benieuwd naar deze spannende voorlaatste roman? “Verwarring aan de Douro” koop je hier. Ook de overige titels zijn hier te koop.