Recept: Carapaus Fritos

Peixe frito is gebakken vis, maar dan op zijn Portugees. Meestal wordt hier carapau (horsmakreel) voor gebruikt. Je kunt het als petsisco eten, als lunch of avondmaal. Met maar een paar ingrediënten maak je ze zelf klaar. Dus heb je saudades of gewoon trek in iets Portugees? In een handomdraai zet je deze Portugese maaltijd op tafel.

Carapaus Fritos

Carapaus Fritos

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 15 Stemmen
Categorie: – VisKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

40

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • horsmakreel

  • bloem

  • zeezout

  • zonnebloemolie

Bereiding

  • Vraag om visjes van 10 à 15 cm, niet groter. Als je de vis koopt kun je de visboer eventueel vragen om ze voor je schoon te maken. In Portugal neemt men ze ze zo mee, maar daar zijn ze gewend om hele vissen/visjes te eten. Laat als het kan de koppen er wel aan zitten. Spoel thuis de visjes goed schoon met water en laat uitlekken in een zeef. Zet ze in de koelkast tot je ze nodig hebt.
  • Bestrooi de visjes ongeveer een half uur voor je ze gaat bakken met zeezout. Hussel alles goed door elkaar, zodat ze allemaal een beetje zout meekrijgen. Zet in de tussentijd alles klaar. Een koekenpan met een laag zonnebloemolie, een diep bord met bloem en een groot bord met wat keukenpapier erop (om ze op uit te laten lekken). Dep de horsmakreel iets droog met wat keukenpapier en haal ze een voor een door de bloem. Zorg dat het hele visjes bedekt is.
  • Zodra de olie warm genoeg is, dit kun je testen met een stukje brood, zodra het begint te borrelen is het goed, kun je beginnen met visjes bakken. Leg ze voorzichtig in de olie en draai ze eenmaal om zodra ze goudbruin zijn. Schep ze uit de pan op het bord met keukenpapier en herhaal tot alle vis gebakken is. Heb je veel vis, leg dan keukenpapier tussen de verschillende lagen om de olie op te vangen. De visjes moeten knapperig zijn, niet zompig. Lekker met tomatenrijst en een salade. De visjes eten we met de vingers.

    Carapaus Fritos
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!