Carvoeiro: Nog ‘Even’ Hard Buffelen

Door gaan, we zullen door gaan. Zo af en toe moeten we elkaar wel even aanmoedigen om weer aan de slag te gaan hoor. En als we echt (echt) geen zin hebben, nemen we maar een dagje vrij af. Het weer begint ook lekker mee te helpen, dan weten we weer waar we het onder andere allemaal voor doen!

De oprit, buitenkamer is deze maand goed op geschoten. We wachten nog op de deur van het schuurtje en een hek voor de oprit om het geheel compleet te maken. We hebben nu een mooie en redelijk opgeruimde plek om te zitten. Als het hoog zomer is dan is dit een ideale plek om heerlijk koel buiten te zitten. Het bestellen van de deur en een dubbel binnendeur had nog wel wat voeten in de aarde. Wij dachten dat we de deuren hadden besteld en na 4 weken hebben we geïnformeerd of deze klaar waren. Dan merken we dat we de taal nog te slecht beheersen en we elkaar niet hebben begrepen. De bestelling was nog niet doorgevoerd, helaas nog vier weken wachten.

In ons appartement in Benagil is ook het één en ander gebeurd. De gemeenschappelijke entree was qua tegels echt aan vervanging toe. Ons appartement complex heeft geen condominium en de meeste eigenaren maken zich niet zo druk over de gezamenlijke ruimtes. Ik denk dat ze ons Nederlanders maar perfectionisten vinden. Een voordeel is dat ze zich ook niet druk maken over de tegel keuze voor de entree. We hebben gekozen voor een tegel met zonnebloem motief, een beetje Moorse invloeden, vind ik wel passend in Portugal. Het is nog niet helemaal klaar maar de foto geeft een goede indruk. Is het weer netjes voordat we hopelijk veel gasten mogen ontvangen deze zomer. Nog een likje verf  en alles is weer toppie! Wij en met ons vele andere mensen die werkzaam zijn in het toerisme in brede zin, hopen dat het allemaal weer op gang komt!

Voor het regelen van de AL en verkrijgen van informatie hierover kan ik via de NCA woensdag 7 april (Nederlandse Club Algarve) een zoom sessie volgen met als onderwerp: “alles wat je moet weten over verhuur van je huis in Portugal”. Dit is hopelijk de stok achter de deur voor mij om met het aanvragen van de AL ook stappen te maken. Waarschijnlijk moet alles wel helemaal af zijn en aan alle voorwaarden voor AL voldoen, voordat ik de aanvraag kan doen. Maar de nodig formulieren kan ik wel vast in orde maken.

Mijn handen jeuken ook om met de tuin aan de slag te gaan. Je ziet om je heen veel activiteiten in de tuinen. Het snoeien is in volle gang en als je dan geluk hebt loop je langs de weg tegen mooie planten aan. Ze moeten nog een plekje krijgen. Langs de trap lijkt me een mooie plek, foto’s volgen komende maand 😊.      

Nog 'Even' Hard Buffelen           

Sinds augustus 2014 verhuren ze hun eerste appartement via Micazu.