Vertelde ik al eens over die typische koperen pan uit de Algarve, de cataplana, vandaag geef ik er ook een recept voor. Dus mocht je tijdens je vakantie aldaar zo’n mooie pan op de kop hebben getikt, haal hem dan dit weekend maar te voorschijn! We beginnen eens niet met een recept vol zeevruchten (raar maar waar), al lenen die zich prima voor een bereiding in de cataplana. Maar iedereen lust kip (frango), dus daar trappen we mee af!
Het handigste is om kipfilet te gebruiken (dan hoef je tijdens het eten niet te mieren met stukjes bot), maar je kunt gebruiken wat je zelf lekker vindt! En de botjes geven natuurlijk wel extra smaak aan je gerecht. Ook kun je voor kippenpoten kiezen, die behouden hun vorm goed. Ook met de rest van de ingrediënten kun je variëren, dat is het ideale van een cataplana! Voeg toe wat je lekker vindt.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Beste,
We kunnen de recepten niet meer uitprinten.
Rechtsonder, naast de social media icoontjes, staat de print optie.
Zo lekker!!!!