De leukste shopadresjes van Lissabon

Lissabon is een heerlijke stad om gewoon maar in rond te slenteren. De sfeer is zo leuk en er is zoveel te zien dat ook zonder reisgids je een geweldige tijd zult hebben. Op dergelijke wandeltochtjes kom je vaak de leukste verrassingen tegen, zoals bijzondere winkeltjes. Hier een aantal suggesties die mijn pad kruisten… Wil je er meer over weten? Klik dan op de naam!

A Outra Face da Lua / Viúva Alegre

Als je van vintage houdt, begeef je dan naar de Rua da Assunção, want hier kun je heerlijk snuffelen bij twee vintage winkels. Ze zitten tegenover elkaar op respectievelijk nummer 22 en 19. Jaren vijftig jurkjes, handtasjes of kekke hoedjes vind je hier! Op nummer 22 kun je er ook nog een kopje koffie bij drinken!

Artes e Letras Atelier

De allerleukste ansichtkaarten vind je op de Rua dos Poiais de S. Bento 90. In dit atelier worden met allerlei “ouderwetse” technieken, zoals stempelen of linoneumsnedes, de mooiste kaarten gemaakt. De teksten zijn sterk of gevat, de afbeeldingen vaak typisch voor Lissabon. Heerlijk winkeltje om ook inspiratie op te doen voor je eigen creatieve uitspattingen.

Artes e Letras Atelier

Apaixonarte

Tegenover bovengenoemd ansichtkaarten atelier vind je deze winkel waar kunst en gebruiksartikelen elkaar ontmoeten. Een zorgvuldige selectie van meubels, kussens, lampen, sieraden en nog veel meer producten van Portugese makelij worden hier aangeboden voor zeer acceptabele prijzen. Het is niet handig meenemen in het vliegtuig, maar ze hebben echt waanzinnige stoelen… En de bijzondere tegeltjes waar je eerder over kon lezen. Tot 6 augustus vind je hier bovendien de expositie van Sejkko, waar Marlou al eerder over schreef.

Apaixonarte

Silva e Feijó

Als je op zoek bent naar een leuke souvenir, ga dan langs bij deze winkel met traditionele Portugese producten. Delicatessen, zeepjes in prachtige verpakkingen, tegeltjes en grappige gadgets zijn een aantal voorbeelden van dingen die je hier vindt. Je vindt de winkel op twee plekken in de stad: in de Rua dos Bacalhoeiros 117-119 of in de Rua de São Nicolau 50.

Silva e Feijó

Conserveira de Lisboa

Blikjes, blikjes en nog eens blikjes. In dit krappe winkeltje verzamelen hordes toeristen zich om een blikje sardientjespaté, ansjovis, makreel, octopus of tonijn te bemachtigen. Ze verkopen niets anders dan de ingeblikte vis van de merken Tricana, Minor en Prata do Mar. De winkel is extra bijzonder omdat het nog altijd de jaren ’30 stijl van vroeger heeft, met bijvoorbeeld de oude kassa. Koop ook een blikje op de Rua dos Bacalhoeiros 34.

Conserveira de Lisboa

Cerâmicas na Linha

Je kunt Portugal niet verlaten zonder iets van keramiek mee te nemen. Nu vind je natuurlijk overal souvenirwinkels waar je van alles aan keramiek kunt kopen, maar extra leuk is deze winkel waar je keramiek koopt per kilo. Per kilo? Ja! Net zoals groente en fruit bij de groentenboer! De winkel is verdeeld in verschillende prijscategorieën, want ingewikkelder beschilderd serviesgoed is natuurlijk duurder dan niet beschilderd werk. Je vindt hier dus ook gewoon effen zaken, niet zo zwaar traditioneel versierd. Aan de kassa wordt jouw keuze op de weegschaal gezet. Superhandig, want dan weet je meteen hoeveel zwaarder je koffer wordt op de terugweg!

Cerâmicas na Linha

Is dit alles?? Pfffff, nee nog lang niet! Dus wordt vervolgd…