Het is na de afgelopen heerlijke lentedagen toch weer een stukje kouder geworden en daarmee is de winter (het lijkt hier wel herfst) helaas nog niet voorbij. Dus gooi ik er nog maar wat winterse kost tegenaan! Hoewel het in Portugal zelden zo koud is als bij ons, kennen ze ook daar winterse maaltijden. Daar horen aardappels, kool, bonen en vlees bij. Vandaag een lekkere en makkelijke ovenschotel die eigenlijk helemaal niet zoveel tijd kost.

Wederom heb ik in dit recept een basisvariant gekozen, maar het fijne bij dit soort ovenschotels is dat je er aan toe kan voegen wat je wilt. Bijvoorbeeld twee wortels en/of een bakje champignons (bak deze dan in stukjes mee met de ui en knoflook). Dit recept is met gehakt, maar ze maken hem in Portugal ook met tonijn, kip, varkensvlees en natuurlijk bacalhau. Experimenteer er lekker op los!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!















