Celebra a Vida: o Sol da Primavera

De lentezon schijnt ons tegemoet in maart. Het is voorjaar in de Oost-Algarve. Waar alles nu prachtig groeit en bloeit. De sinaasappel bloesem heerlijk geurt. En de temperatuur stijgt. De primavera is een fantastische tijd om overdag lekker buiten te leven. Deze positieve vibe en (zonne)energie is precies wat we nodig hebben om alles op te fleuren!

Waar ons bouwproject in deze periode echt op álle punten tegenzit met veel negatieve energie komt de laatste weken ‘o sol da primavera’ uitbundig om de hoek schijnen en straalt ze haar positieve energie aan ons door. Nee, natuurlijk, de problemen verdwijnen niet ineens als sneeuw voor de zon. Maar het fleurt ons humeur wel vaak op, we gaan erop uit en voelen ons gelijk beter in ons vel. Even uit het bouwproject, hoofd leeg en genieten van het buitenleven en de prachtige omgeving waar we verliefd op zijn geworden. Waar doen we het ook alweer voor!

Het voorjaar in de Oost-Algarve is ideaal qua temperatuur om heerlijk te wandelen, fietsen, golfen, sporten, buiten lunchen en sightseeing doen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Je kunt praktisch de hele dag (actief) buiten vertoeven.

Wandelen

In de voorjaarszon is het eigenlijk elk moment van de dag wel wandelweer. Dat betekent dat je zo de deur uitstapt als het je uitkomt om één van de vele mooie en gevarieerde wandelingen in de omgeving te maken. We wandelen graag aan de kustlijn, de litoral, door het wondermooie natuurpark Ria Formosa met haar lagunes, zoutpannen, zandbanken en paradijselijke eilanden.

Een totaal andere omgeving is het weer als we wandelen tussen de kust en heuvels in het glooiende en vruchtbare landschap van de Barrocal. Vol met sinaasappels, citroenen, olijven vijgen en alfarrobba’s. Op het moment groeit en bloeit alles zo mooi en ruik je overal die heerlijke geur van de sinaasappel bloesem. Daar word je toch vrolijk van?

De ruigere wandelingen doen we in het achterland richting de serra met rotsen, heuvels en bergen. Maak een flink klimmetje en trakteer jezelf op de mooiste uitzichten.

Fietsen

Met veel fietsen proberen we ook even onze zinnen te verzetten. De kop leegmaken en hard trappen in deze fantastische omgeving. Een klein rondje door de Ria Formosa van Olhão naar Fuseta en dan bij Fuseta boven via Bias do Sul en Cavacos weer terug. Maar meestal fietsen we voor de langere afstanden bij Fuseta door richting Arroteia, Pinheiro, Luz de Tavira, Santa Luzia tot aan Tavira en dan weer terug. Dan heb je er heen en terug zo’n 50 kilometer op zitten en ben je lekker leeg. De hele Ecovia do Litoral van 214 km van Sagres tot Vila Real de Santo António willen we ook nog eens helemaal gaan fietsen in een paar dagen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Eilandentrip

Een dagtripje naar één van de eilanden maak je ons ook altijd blij mee. Deze bijzondere barrière eilanden langs de kust zijn uniek. Alsof je even in een andere wereld stapt. Een klein paradijs. Elk eiland heeft weer z’n eigen charme, wel of niet bewoond. Deze keer namen we de ferry naar Armona.

Primavera

Almoço lá fora

Buiten lunchen is toch wel één van onze favoriete bezigheden. 🙂 Dat kan hier bijna het hele jaar door. Maar in het voorjaar kan dat ook heerlijk in de zon. Niet te koud, niet te warm, vaak lekker in je T-shirt. Een vers visje van de BBQ in Fuseta of Olhão bijvoorbeeld. Ons eigen dakterras is ook een hotspot voor de lunch. We nodigen regelmatig vrienden uit, koken lekker uitgebreid en tafelen vervolgens de hele middag. Zo hadden we laatst onze lieve Portugese buren op bezoek. Goed voor een hele gezellige middag en ons Portugees weer goed geoefend.

Primavera

Ik weet niet of de lentezon er ook voor gezorgd heeft, maar er is ook weer een kleine beweging in ons bouwproject. Hoe dat avontuur gaat, vertellen we de volgende keer.

Niet alleen wij genieten trouwens van de lentezon. Dit is de standaardpose van Capo de afgelopen weken op het dakterras. 🙂

Primavera


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.