Hommage aan Amália Rodrigues in Nederlandse theaters

Wie van fado houdt kent Amália Rodrigues. Nog altijd heeft niemand de faam van deze fadista weten te overtreffen. Sinds haar dood in 1999 zijn er op allerlei manieren en door vele verschillende artiesten hommages gebracht aan Amália, dus haar stem is nog lang niet vergeten. Dit theaterseizoen kun je in Nederland ook genieten van een eerbetoon aan de grootste fadista ooit. Een eerbetoon door Daisy Correia.

Als dochter van een Portugese moeder en een Nederlandse vader werd Daisy Correia tweetalig opgevoed. Dat ze de muziek in wilde was al snel duidelijk, maar pas in 2008 maakte ze een gerichte keuze voor de fado. Ze bracht inmiddels twee albums uit, “Este meu fado” (2009) en “Fado do Norte” (2013). Ook in Portugal zingt ze regelmatig fado, zoals hieronder voor de zender RTP, als ze een “Fado Holandês” zingt.

Dit theaterseizoen reist Daisy Correia door heel Nederland met haar theaterprogramma “Uma Casa Portuguesa”, waarin ze een eerbetoon brengt aan Amália Rodrigues. Aanstaande vrijdag is de aftrap in Soest en de reeks wordt op 15 mei afgesloten in Goirle. Kijk hier voor meer informatie en een locatie bij jou in de buurt.