Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik ben net weer terug van mijn jaarlijkse uitje naar de Algarve en heb wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Na deel één, twee en drie met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag alweer deel vier!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Restaurante Xerem Fusion Cuisine – Paderne

Hier waren we al een aantal keren langs gereden, maar het kwam er steeds niet van. Het zit niet ver van Albufeira en is makkelijk te vinden. We hebben heerlijk gegeten! Op de foto de specialiteit van het huis: Xerém. Zoals de naam al doet vermoeden. Ook het Fusion deel (in de naam) komt terug in de gerechten op de kaart. Er staan Portugese gerechten op, maar dan net iets anders. Ook de sfeer is net wat anders. Geen tl-verlichting en papieren tafelkleedjes, maar sfeervol dineren.

Estrada Ferreiras – Paderne, Albufeira

Lekkere Restaurants in de Algarve | Saudades de Portugal

Petisqueira 3empipa – Faro

Klein kneuterig restaurantje dat ik op Instagram vond. Het zat vol Portugezen voor de lunch, wat altijd een goed teken is. Plus er staan lekkere dingen op de kaart, voor betaalbare prijzen. Wij zaten heerlijk buiten, op de stoep. Maar je kunt ook leuk binnen zitten. Naast de standaard kaart hebben ze een menu do dia, inclusief voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje/koffie. Ik at van de kaart, Fernando had het menu do dia. Wij komen zeker nog eens terug.

Rua Brites de Almeida 24, Faro

Lekkere Restaurants in de Algarve | Saudades de Portugal

Retiro do Adelino – Odeceixe

Mocht je rond lunchtijd in de buurt van Odeceixe zijn, dan raden we dit restaurant aan. Ga voor een heerlijk, regionaal menu do dia (soort dagmenu). Je hebt verschillende opties, maar alles is vers bereid en typisch Portugees. Denk bijvoorbeeld aan coelho (konijn), massa de peixe (soort pasta pannetje met vis) of polvo com batata doce (inktvis met zoete aardappel). Dit menu verandert constant, dus het blijft een verrassing wat ze die dag serveren. Portugees genieten dus!

* Rua Nova 20, Odeceixe

Lekkere Restaurants in de Algarve | Saudades de Portugal

Restaurante O Horta – Olhão

Iemand had mij getipt voor dit restaurant of ik heb het ergens gevonden en genoteerd. Maar wat een fijn plekje! Ook hier moet je er wat voor over hebben (lees lange wachtrij). Maar het wachten meer dan waard! Kleine tip: bestel geen voorgerecht, de porties zijn gigantisch. Veel verse vis/visgerechten op de kaart, maar ook voor de niet visliefhebber voldoende keus. Aan de drukke boulevard, dus makkelijk te vinden.

Av. 5 de Outubro 146, Olhão

Lekkere Restaurants in de Algarve | Saudades de Portugal

Ribeira do Poço – Vila do Bispo

Nog zo’n plekje waar we vaker komen. heerlijk rustig aan de westkust. Ook hier is staat weer veel verse vis op het menu. Wil je graag eens percebes of moreia proberen, dan zit je hier goed. Ik ging natuurlijk voor mijn favoriet, de Amêijoas à Bulhão Patoen garnalen. Fernando had verse gevulde inktvis. Bestel ook zeker wat extra’s bij het couvert, lekker! De eigenaar van Sporting Lissabon zat er ook te lunchen toen wij er de laatste keer waren.

* R. Ribeira do Poço 11, Vila do Bispo

Lekkere Restaurants in de Algarve | Saudades de Portugal

Er staan alleen maar vis- en kaasgerechten op de foto’s in dit rijtje zie ik (rara, wat vind ik lekker), maar natuurlijk staan er overal ook heerlijke vleesgerechten op de kaart!

De vorige (smakelijke) tips gemist? Je vindt ze hier terug! Want er is nog zoveel meer om van te smullen!