Licor 35

Soms kom je van die producten tegen waar je toch nieuwsgierig van wordt. Dit was er eentje van. Pastel de Nata likeur! Dat klinkt toch erg intrigerend?! Dus heb ik online een flesje besteld om te proberen, want mijn zoetekauw hier lust dat ook wel. Alleen toen kwam er een griepje tussendoor… Geduld is een schone zaak. Maar we hebben hem eindelijk kunnen proeven!

Een nieuw drankje dat traditie, charisma en de passie van een bevolking combineert in een fles. Een zoete verleiding genaamd Trinta e Cinco. Een drankje dat een van de meest bekende taartjes van Portugal, de Pastel de Nata, als uitgangspunt heeft. Er zit een stukje symboliek achter de naam, al doet het mij toch vooral denken aan Licor 43… De meest gewaardeerde cijfers onder de 21 bleken de nummers 3 en 5, die in omgekeerde volgorde de leeftijd vormde van een van de bedenkers. Toeval of niet, zo simpel kwam de naam tot stand. Een likeur geboren uit de Portugese cultuur.

Tja, de eerste vraag is natuurlijk: smaakt het echt naar een pastel de nata? Ik denk in hoeverre dat mogelijk is voor een likeurtje zeker. Er zit natuurlijk geen knapperig bakje bladerdeeg omheen, maar toch smaakt het lekker. Zoet en romig, met een vleugje kaneel erop. Wij dronken het verder met ijs en een kaneelstokje, maar dat kan ook prima zonder. Dit is voornamelijk een persoonlijke voorkeur.

Licor 35

Ben je net als mij niet zo’n zoetekauw, maar heb je soms toch trek in iets zoets na het eten? En is een nagerecht toch iets teveel van het goede? Dit is de oplossing als je het mij vraagt. Het is net een toetje in een glas. Het drinkt makkelijk weg, al is één glaasje waarschijnlijk wel genoeg. Zo wordt er voldaan aan je behoefte aan iets zoets, plus je kunt nog gezellig even na borrelen!

Je kunt het puur drinken, on the rocks, in een cocktail of bij een kopje koffie. Of je kunt hem gebruiken om een lekker nagerecht of een Portugese variant op de Irish Coffee mee te maken. Of klop eens een flinke scheut door je slagroom. Al met al toch wel een aanrader. En het is ook nog eens gewoon in Nederland te koop!