Portugal in Amsterdam

Ineens zin in bacalhau? Plotseling behoefte aan een pastel de nata? Eerder kreeg je van ons al tips om in Portugese sferen te komen in Den Haag en Rotterdam. Maar ook in de hoofdstad kom je van alles tegen. Vandaag neem ik je mee langs enkele Portugese zaakjes in Amsterdam. Om te eten en te drinken, maar ook voor andere Portugese spulletjes…

A Loja

In A Loja kun je Portugese delicatessen kopen (echt alleen de betere artikelen, dus geen zakken rijst of flessen Sumol), maar ook een kopje koffie drinken en een broodje eten. Heerlijk om uit te brakken of te relaxen op een zondagmiddag. Het is een grote zaak, met leuke spulletjes om door te snuffelen en een heerlijke bank voor het raam, waar je een boek kunt lezen onder het genot van iets lekker Portugees.

Proef een broodje marmelada met kaas en rucola, of een broodje presunto en Portugese kaas (jammie!!). Wil je Portugese koffie in je Nespresso apparaat? Hier hebben ze cups van Nicola. Er zijn allerlei conservenblikjes met bijvoorbeeld sardientjes of makreel in prachtige doosjes (leuk als cadeautje). En ze verkopen ook dekens van “Coisas Interesantes”, waar je hieronder meer over kunt lezen.

A Loja, Hendrik Jacobszstraat 14, 1075 PD, Amsterdam

A Loja

Casa Bocage

In de altijd gezellige Haarlemmerstraat vind je een klein, Portugees winkeltje waar je de essentials kunt vinden voor jouw keukenvoorraad. Hier vind je wel de Portugese carolina rijst en Sumol, maar ook worsten, kazen, olijfolie en volop wijnen. Een kopje koffie drinken met een pastel de nata erbij kan ook. De koffie hier is de Ruby van Delta Cafés.

Casa Bocage, Haarlemmerstrat 111, 1013EM, Amsterdam

Casa Bocage

Portugalia

In dit restaurant kom ik heel erg graag. Het is misschien niet fancy en het ziet er misschien wat verouderd uit, maar het eten is heerlijk en de bediening goed. Het is aangekleed met traditionele Portugese elementen, zoals het roodbruine aardewerken serviesgoed en de muurschilderingen van landelijke tafeleren. Natuurlijk komt er fado uit de speakers. Ik vind de amêijoas à Bulhão Pato heerlijk, evenals de chanfana.

Portugalia, Kerkstraat 35, 1017 GB Amsterdam

Coisas Interessantes

Dit Nederlandse merk verkoopt hele mooie handgemaakte spullen, waaronder prachtige Portugese dekens en plaids. Ik sjoemel hier misschien een klein beetje, want een eigen winkel is er niet, maar je kunt de artikelen dus wel bekijken en kopen bij A Loja hierboven. Of bij De Blok, een conceptstore in Alkmaar.  Via de website kom je meer te weten.

www.coisas-interessantes.nl

Wat zijn jouw favoriete Portugese plekjes in Amsterdam? Laat het me weten!