Op ontdekking in de Algarve

Imposante rotsformaties, pittoreske vissersdorpjes, authentieke marktjes, azuurblauwe zee, goudgele stranden, interessante geschiedenis, traditionele gerechten, lokaal gestookte drank, het einde van de wereld en nog veel meer. De Algarve, komt dat zien!

De Algarve is eigenlijk op te delen in twee gedeeltes, de Barlavento en de Sotavento. Het landschap van Algarve is namelijk zeer gevarieerd. De kust kent ten westen van Faro (barlavento) de welbekende rotsformaties met kleine strandjes en ten oosten van Faro (sotavento) lagunes en kilometerslange zandige stranden. Huur een auto en trek erop uit! Het gedeelte ten westen van Faro is toeristisch meer ontwikkeld dan het gedeelte ten oosten van Faro. Dit heeft mede te maken met de spectaculaire rotskust aan de westkant. Aangezien het een stuk vlakker en rustiger is naarmate je verder richting de Spaanse grens rijdt, is dit gebied meer in trek bij de overwinteraars.

Er zijn plaatsjes genoeg die de moeite van het bezoeken waard zijn mocht je wat meer van de Algarve willen zien dan alleen je hotel. Denk aan de oost-kant bijvoorbeeld aan Faro met zijn oude stadsmuren, het vissersdorp Olhão , Loulé met een leuke authentieke markt op zaterdag, Tavira het  ‘Venetïe van de Algarve’ en Vila Real de Santo António – hier kun je met een pontje de oversteek maken naar Spanje. Vanuit Olhão kun je met bootjes naar een van de eilandjes in het natuurgebied Ria Formosa. Vergeet vooral niet om hier eens te lunchen, een paradijsje voor de visliefhebbers!

Aan de west-kant kun je naar Silves met zijn middeleeuwse Moorse kasteel, Paderne voor een stukje geschiedenis, Alte het meest karakteristieke dorp van de Algarve, Lagos voor de rotsformaties, Sagres voor een bezoekje aan het fort, Monchique (met het hoogste puntje van de Algarve, de Foia), Ferragudo voor wie niet bang is voor een paar trappen en Carvoeiro een pittoresk vissersplaatsje tussen de rotsen, om er maar een paar te noemen!

Vergeet onderweg vooral niet te genieten van de plaatselijke keuken!
Eten doe je daar waar geen toeristen zitten!

Kortom, genoeg te zien tijdens je vakantie in de Algarve! Wil je alleen van zon, zee en strand genieten? Ook dan heeft de Algarve volop keus! Het mooiste strand van Portugal, Praia da Marinha ligt bij Lagoa!

Geïnteresseerd in de genoemde plaatsjes? Hou de site in de gaten voor meer info!