Recept: Ovos Mexidos com Farinheira

Vandaag een super makkelijk recept voor een luie zondagochtend thuis. Of misschien zelfs wel iets om te serveren bij de kerstbrunch dit jaar! Roerei, maar dan net even anders. Op zijn Portugees uiteraard, met een typische Portugese toevoeging. Want we maken roerei met farinheira. Lekker bij de brunch, maar in Portugal ook vaak gegeten als petisco, met wat stevig brood.

Meer over de verschillende Portugese worstsoorten en wat een farinheira precies is, lees je hier. Ook dit is weer zo’n recept waar je eigenlijk geen recept voor nodig hebt. Super gemakkelijk! Je kunt het overigens op verschillende manieren klaarmaken. Kijk gewoon wat jou het lekkerst lijkt!

Ingrediënten

1 farinheira
4 eieren
scheutje melk
verse peterselie
versgemalen zwarte peper
zout

Bereiding

Snijd met een scherp mesje het velletje van de worst in en verwijder dit vervolgens. Trek de vulling vervolgens met je vingers in kleine stukje en doe in een hete koekenpan. Bak rustig goudbruin in zijn eigen vet. Prak indien nodig de wat grotere stukken fijn, zodat je geen al te grote stukken in de pan hebt.

Klop intussen je eitjes, samen met een scheutje melk of room, los in een kommetje. Snijd wat verse peterselie fijn en voeg toe (naar smaak). Breng op smaak met een heel klein snufje zout en wat versgemalen zwarte peper.

Zodra de farinheira goudbruin begint te kleuren kunnen de losgeklopte eitjes erbij. Blijf met een houten lepel roeren totdat de eieren de gewenste dikte hebben. Schep uit de pan en serveer direct.

Bom apetite!

Variatietips: Snipper een klein uitje/sjalotje en bak mee met de farinheira. Of snijd de farinheira in dunne plakjes in plaats van alleen de vulling te gebruiken. Je kunt de farinheira ook in zijn geheel bakken en zodra hij klaar is de vulling verwijderen, klein maken en gebruiken.

Ovos Mexidos com Farinheira

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.