Arco da Calheta: Dagelijkse Dingen

Op Madeira zijn we inmiddels wel gewend om veel dingen tegelijkertijd te doen. Zo hebben we dagen dat we enkele delen van het tuinwerk aanpakken, totdat het te warm wordt of we geen zin meer hebben. De rest van de dag wordt dan opgevuld met binnen in huis werken of gewoon lekker op pad met de cabrio en dan zien we wel hoe de dag verloopt. Het belangrijkste is dat niets moet en dat geeft een ontzettend groot gevoel van vrijheid en rust  Precies zoals we het voor ogen hadden toen we hier naar Madeira kwamen.

Los van de onderhoud dingetjes en het ontdekken van dit eiland zijn we steeds op zoek naar puntjes om te verbeteren aan het project. Door te luisteren naar de gasten en ook veranderingen die het weer net even mooier en meer ‘af’ maken. Eigenlijk niet veel anders dan dat we gewend waren in ons bedrijf op Texel. Het gaat vanzelf gelukkig en daarom is het ook zo leuk om te doen.

Zo hebben we inmiddels in de huisjes wat dingen aangevuld, bijvoorbeeld extra pannetjes. Er was bijvoorbeeld geen klein pannetje voor het koken van de eitjes, nu moest dat gebeuren in een grote pan, duurt toch weer langer in de ochtend voor het water kookt. Dit zijn kleine dingen die een groot verschil in de ervaring kunnen maken. De keukens zijn ontzettend compleet ingericht, zelfs voor gasten die hier langere tijd verblijven, maar dit soort puntjes komen pas echt goed naar voren door het werkelijk te gebruiken.

Dagelijkse Dingen

Ook hebben we onlangs een complete set kussens erbij gekocht. Zo hebben we naast onze normale kussens nu ook een variant die groter is en ook wat steviger. Zodoende hebben onze gasten straks de keuze welk kussen ze willen gebruiken tijdens hun verblijf. Achter de schermen werken we ook aan een speciaal gedeelte op onze website. Dit stuk zal straks exclusief beschikbaar zijn voor iedereen die bij ons heeft geboekt. Het zal bestaan uit verschillende gedeeltes waar informatie staat die wij zelf gecheckt hebben op het eiland. Persoonlijke tips en ervaringen om de gast optimaal van dienst te kunnen zijn.

Plekjes die niet of moeilijk te vinden zijn op het eiland. En waar te eten als je hier bent, niet geheel onbelangrijk. Ook hier op Madeira zitten veel plekjes die je liever overslaat. Daarom zijn wij zelf al jaren bezig om de pareltjes van het eten en drinken in kaart te brengen. Van luxe tot eenvoudig en bourgondisch bij elkaar. Geen vervelende taak zoals jullie wel zullen begrijpen. Natuurlijk is deze website geheel responsive opgemaakt, wat ervoor zorgt dat hij ook perfect te bekijken is op je telefoon. Super handig voor als je onderweg bent en even de tips wilt raadplegen. Bij iedere tip van restaurant, bar of uitzicht staat een linkje met het adres, telefoonnummer en de google-pin, wel zo handig ook vinden wij.

Inmiddels hebben we natuurlijk weer de eerste dag van de maand gehad, 1 december 2020. Een dag die we steevast vieren met een fles bubbels om van te genieten. Gewoon lekker thuis, gezellig met elkaar op de bank of onder de veranda. Een traditie die we enkele jaren geleden hebben ingezet en met volle overtuiging blijven herhalen. Op deze dag blikken we terug op de afgelopen maand en kijken we vooruit naar de nieuwe maand, het is goed om even stil te staan bij alles wat er gebeurd is in de afgelopen periode. Het is voor bijna iedereen een bijzonder, maar soms wel zwaar jaar tot nu toe, maar we blijven positief vooruitkijken en dankbaar voor onze gezondheid en ons prachtige plekje op Madeira. We gaan er een mooie decembermaand van maken met veel gezellige momenten en lekker eten, op naar 2021!