Het is intussen alweer even geleden, maar wij aten ooit een goddelijk lekkere pão de ló de chocolate tijdens een festival in de Algarve. Pão de ló is een luchtige en bij voorkeur vochtige eiercake. Na mijn recept voor de gewone pão de ló had ik beloofd ook nog eens het recept voor de chocolade variant te delen. Het kwam er maar steeds niet van om de keuken in te duiken… Maar met het paasweekend voor de deur natuurlijk geen beter recept dan eentje met veel eieren!
Ik wou hem persé met echte chocolade erin maken in plaats van alleen met de gebruikelijke cacao. Je proeft het verschil toch! Dus heb ik even zitten goochelen om hem precies goed te krijgen; oftewel smeuïg en smakelijk! Want niemand wil een droge pão de ló… Heerlijk bij de koffie of als nagerecht! En niet alleen met Pasen natuurlijk. 😉
De laatste ronde ging het tussen verschillende recepten en deze heeft uiteindelijk ‘gewonnen’. Je proeft zowel de typische eiersmaak van de pão de ló als de chocolade. Verder zijn ze op de foto nog wat warm waardoor ze nog smeuïger lijken dan ze zijn. Eenmaal afgekoeld hadden ze de perfecte consistentie! Ik heb ze bewust in een soort eenpersoonsporties gemaakt, in wat hogere schaaltjes. Want ik vind persoonlijk de chocolade variant het lekkerst als je hem op kunt lepelen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon één grote maken en er stukken van snijden. De baktijden zullen dan ook iets afhangen van hoe groot en diep je bakvorm is.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Net gemaakt! Smaakt heerlijk! Luchtig, beetje nat. Ik heb wat citroenrasp en beetje zout toegevoegd.
Lekkerrrr! 😋 Ik zie dat ik mijn snufje zout ben vergeten te melden, thanks!
Beste ….. Bedankt voor het uitproberen recept pão de Ló naar het beste recept. Ik ga hem maken. Vaak heb ik ook eiwitten over. Nu een goede oplossing bij jou daarvoor gevonden. Ik ga het recept pudim Molotof hiervoor gebruiken. Geweldige tip!! Goede en gezellige paasdagen.
Ideaal voor als je visite krijgt (in niet corona tijden), zo heb je gelijk twee gerechten in één klap! Voor bij de koffie en voor na het eten 😉
Die ga ik zeker maken!!!
Aanrader, echt!