Lekkere Restaurants in Alfama & Mouraria

Dit keer een aantal heerlijke plekjes om te eten in Lissabon, en dan specifiek in de wijken Mouraria en Alfama. Bij sommige restaurants zul je in de rij moeten staan (altijd een goed teken) om een felbegeerd tafeltje te bemachtigen. Houd hier vooraf rekening mee. Klein en kneuterig, typisch Portugees of met een vleugje Afrikaanse invloeden. Ook in deze wijken kun je alle kanten op afhankelijk van waar jij die dag zin in hebt. Bom apetite!

Zé da Mouraria

Aan niks zie je dat hier een restaurant zit. Geen uithangbord, geen grote naam op de muur of een overduidelijke restaurant uitstraling. Maar wat doen al die mensen hier op straat? Die staan er natuurlijk niet voor niets! Meld je binnen, zodat ze je op de wachtlijst bij kunnen schrijven, je zult er geen spijt van krijgen. Dit restaurant is alleen open voor de lunch! Ook hebben ze geen menukaart, maar een krijtbord aan de muur waar de (meestal) vijftal keuzes van die dag op staan. Je bestelt één gerecht voor twee personen, dat op een grote schaal geserveerd wordt. De kleine tafeltjes staan zij aan zij en de schalen eten en drankjes passen maar net op tafel. Heerlijk Portugees!

* R. João do Outeiro 24, Lisboa

Lisboa Tu & Eu

Ideaal plekje voor de lunch na een ochtend struinen over de Feira da Ladra. Heerlijk klein en kneuterig, vooral buiten. Lekkere Portugese petiscos, om samen te delen. Op die manier kun je fijn meerdere dingen proeven/proberen! Drankje erbij en heerlijk mensen kijken terwijl je zit te genieten van je eten. Binnen staan ervaringen van eerdere gasten op de muren geschreven.

R. Adiça 58, Lisboa

Santa Rita

Deze kregen we getipt door een local. Het is eigenlijk een typische tasca, die oogt als een lichtelijk kille eetzaal. Er staan dames op leeftijd in de keuken te koken en de heren op leeftijd staan in de bediening, geweldig! Kom je op tijd dan ben je de wachtrij voor. Ook hier kom je weer voor de Portugese heerlijkheden en niet voor een internationale menukaart.

R. de São Mamede 24, Lisboa

Lekkere Restaurants in Alfama & Mouraria | Saudades de Portugal

Cantinho do Aziz

Dit is er eentje voor de wat avontuurlijkere eter. Ideaal als je wat langer in Lissabon bent en eens iets nieuws/anders wilt proberen. De kok komt uit Mozambique en dat zie en proef je terug in de gerechten, vol Afrikaanse invloeden (een ware smaakexplosie). De geuren komen je al tegemoet voor je het restaurant überhaupt ziet, dus volg gewoon je neus. Verder is alles zonnig geel, helemaal in de sfeer van Lissabon.

R. de São Lourenço 5, Lisboa

Zé dos Cornos

Tja, ook hier wordt het netjes op je beurt wachten en aansluiten in de rij… Wederom geheel Portugees (niet heel sfeervol) met goed/stevig eten! Dit zijn toch altijd van die fijne plekjes! Afhankelijk van de dag van de week hebben ze een soort pratos de dia, die bestaan uit typische Portugese gerechten. Misschien een goed idee om van tevoren te kijken op welke dag ze jouw favoriet serveren! Zo vis je niet achter het net. Open voor de lunch en op donderdag en vrijdag ook ’s avonds.

Beco dos Surradores 5, Lisboa

Natuurlijk valt er nog veel meer te smullen in Lissabon! Kijk ook maar eens bij mijn vorige tips: hier en hier.