Festivals in de Algarve

De Algarve in het hoogseizoen, niet echt een aanrader. Te warm, te toeristisch en vooral veel te druk naar mijn bescheiden mening. Maar… Jazeker, er is een maar! Er is toch iets positiefs in deze hete zomermaanden (juli & augustus). De festivals! Portugezen zijn dol op feestjes en ik doe graag met ze mee. Vooral in de maand augustus is er elk weekend wel iets leuks (festival) te doen! Dit is ook de maand dat de Portugezen zelf vaak vrij hebben en dus massaal afreizen naar het zuiden. Hier een aantal tips om met ze mee te feesten…

Het hele jaar door, verspreid door het hele land, vind je in Portugal in bijna elk dorp (hoe klein ook) wel een festa of feira. Vaak staan ze in het teken van een heilige, een lokaal product of muziek. Ze variëren van heel klein tot heel groot. Maar of ze nou klein of groot zijn, leuk zijn ze zeker! Op gemoedelijke wijze presenteren de Portugezen hun traditionele producten, heerlijke eten en lokale gewoonten.

Festivals Algarve

Wij hebben alle festivals, feira’s en festa’s in de Algarve denk ik wel bezocht. Sommige zelfs meerdere malen! Ze draaien namelijk vaak, niet altijd, om eten. En dan nog vaker om vis, schaal- of schelpdieren. En die lust niet iedereen… Wij wel! Vaak vond je ons na het werk dan ook terug op één van deze Portugese feestjes, met onze vingers in één of andere heerlijkheid. Wil je echt Portugees eten, laat je bordje dan bij een willekeurig kraampje volladen en schuif bij ze aan aan de lange houten tafels die staan opgesteld. Soms kom je een heel eind met handen en voeten. Het is sowieso moeilijk elkaar te verstaan aangezien er op vrij hoog volume Portugese muziek wordt gedraaid/gespeeld. Hoe authentiek wil je het hebben tijdens je vakantie?!

Festivals Algarve

Ben je in de zomervakantie in de Algarve, doe dan eens gek en bezoek zo’n Portugees feestje. Hieronder vind je de toppers, deze zijn zeker een aanrader! Druk is het overal, maar het blijft heerlijk Portugees. Vaak zijn het echte dorpsfeesten. Van onderstaande festivals zal die in Silves het drukst bezocht worden door toeristen. De overige spaarzaam, het zijn toch vooral Portugezen die hier de vieze vingers riskeren.

30 juli-02 augustus – Festa do Frango da Guia (Kippetjes feest)

31 juli-01 augustus – Festival Internacional de Jazz in Loule (Jazz festival)

07-10 augustus-  Festa dos Pescadores in Santa Luzia (Vissersfeest)

07-16 augustus – Feira Medieval de Silves (Middeleeuwse markt)

10-15 augustus – Festival do Marisco in Olhão (Schaal- en schelpdieren feest)

12-16 augustus – Festival da Sardinha in Portimão (Sardientjes feest)

21-30 augustus – Fatacil in Lagoa (Handwerk, toerisme en landbouw markt)

5-7 september – Festa do Pescador in Albufeira (Vissersfeest)

Festivals Algarve

Veel plezier!!!