Surf & Yoga: Balans

Perfect, precies daar waar je bent. Als je ooit in Portugal bent geweest, dan heb je wellicht gemerkt dat je je daar rustig en kalm voelt. Het is een aardse energie die hier heerst. Er gebeurd hier niet zoveel, er is geen haast, geen stress, om erbij te horen of altijd zoveel mogelijk van je leven te willen maken. Vanuit deze rust, kwamen er de laatste periode zoveel gebeurtenissen en situaties op mijn pad, waar ik doorheen moest om verder te groeien en leren. Het heeft weer bij me aangewakkerd wat voor mij de waarheid is en wat ‘echt’ is, diep van binnen.

Waarom heb ik dat vermogen om dwars door het overduidelijke, normalere leven heen te kijken en altijd de diepere betekenis te willen zien of voelen. Dat deel van mij dat me onmiddellijk herinnert als ik iets doe wat ik niet diep van binnen voel met mijn hart en ziel. Ik kan er serieus niet meer omheen, als ik niet luister dan houd het me de hele nacht wakker en blijft het tegen me praten.

balans

Het leven veranderd altijd, neemt altijd weer onverwachte wendingen. Om ons er aan te doen herinneren waarom we hier zijn en waar dit allemaal voor bedoeld is. Niet om het ons moeilijker te maken, ons pijn te doen, maar we zijn hier om te leren, te groeien. We zijn hier voor een groter avontuur, een film waar bewust kunnen beslissen de hoofdrol in te spelen. Beslis zelf hoe de setting eruit ziet en wie er in mee mogen spelen.

Dankbaar voor de rust die hier in Portugal hangt om hiermee te hebben leren omgaan. Mijn eigen levensweg, die uniek is en uitgestippeld. Hoe blijf ik dicht genoeg bij mezelf om dit te blijven volgen? Maak ik beslissingen voor mijn eigen of anders comfort? Van nature ga ik gemakkelijk op in de energie van anderen en geef me volledig, in vriendschappen, op mijn werk, in de liefde. Soms moet ik echt even gas terug nemen om daadwerkelijk te zien en voelen of ik nog steeds in mijn eigen levenskracht sta.

Ik snap nu dat ik vroeger altijd in mijn schulp heb willen blijven. Denkende dat wat ik zag, voelde, meemaakte van binnen, dat ik dat beter voor mezelf kon houden, niet moest delen. Omdat niemand me echt zou begrijpen en ik nooit echt volledig mezelf zou kunnen zijn. “The day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Je bent precies zoals je bent voor een reden. Ik steek wellicht een beetje anders in elkaar en daarmee heb ik de kans om het leven een beetje op te schudden. De oude kijk op het leven door een nieuwe lens te zien. En om anderen te inspireren die energie in hun zelf te vinden en te volgen. Des te meer van ons dat doen, des te mooier het leven zal worden.

En dus heb ik mezelf volledig overgegeven aan mijn lot, kracht, pad, doel, hoe je het ook wilt noemen. Volledig toegegeven dat ik hier ben voor meer dan alleen volgens de regels te spelen. En een vol vertrouwen dat ik hierin geleid en ondersteund wordt. Het leven dat ik gecreëerd heb is waanzinnig mooi. En ik verdien het allemaal. Ik ben van ver gekomen en het is nooit en te nimmer makkelijk geweest, maar ervoor weglopen is geen optie. Dus soms moeten we gewoon kiezen om het risico te nemen, ondanks dat we niet altijd al kunnen zien waar we het voor doen. Ik omarm en waardeer mijn ontdekkingstocht tot mezelf ten volle.

Probeer elke dag even je ogen dicht te doen, een ontzettend diepe ademhaling te nemen, die even een paar seconde vast te houden aan de top, en hem dan rustig te laten gaan. Neem die pauze, de tijd om tot jezelf te komen, iedere dag weer. We hebben het nodig.

balans

Meer informatie over Lisanne’s surf en yoga activiteiten vind je hier!