Te Koop: Quinta da Valada

Altijd al gedroomd van wonen in Portugal en/of het beginnen van je eigen B&B? Ben jij klaar voor the next step? Dit paradijsje is ‘ready to roll’. Je hoeft alleen je koffers nog maar te pakken. De verkopers zijn op zoek naar een snelle koper. Plus alle gewenste en nodige vergunningen zijn al aanwezig!

Voor wie het avontuur wil aangaan in Portugal! Een prachtige plek inclusief een bedrijf dat al goed op de kaart staat. Quinta da Valada ligt in het midden van Portugal in het plaatsje Figueiró dos Vinhos. Hier vind je rust, ruimte, groen, ontspanning en een schitterend uitzicht!

Te Koop: Quinta da Valada

De huidige (Nederlandse) eigenaren zijn in juni 2016 met de camper naar Portugal vertrokken en hebben toendertijd verschillende mooie plekken bezocht. Deze plek stal direct hun hart. En hier is het dat ze de afgelopen jaren stukje bij beetje hun droom werkelijkheid hebben laten/zien worden.

Helaas komt voor hun die droom (door gezondheidsomstandigheden) nu onverwachts tot een eind… En hopen ze dat iemand anders hun eigen droom hier voort kan zetten. Ben jij op zoek naar een mooie plek in Portugal om jouw droom te verwezenlijken? Wie weet is dit de plek?!

Wat krijg je hier voor je geld? Meer dan één hectare grond met hierop twee gerenoveerde huizen. Geheel vrijstaand, zonder buren en toch op loopafstand van het dorp. De 250 m2 grote quinta (het grootste huis) heeft in totaal vier badkamers en drie keukens die zijn verdeeld over drie verdiepingen. Hier vind je twee zelfstandige en compleet ingerichte appartementen. Daarnaast zijn er nog vier slaapkamers, een woonkamer, een grote leefkeuken plus een kelder. Ook beschikt dit huis over een grote (yoga)zolder. Buiten is het heerlijk toeven op de overdekte patio van 50m2 met een prachtig uitzicht op de bergen!

Te Koop: Quinta da Valada

Het tweede vrijstaand huisje wordt gebruikt door de eigenaren zelf. Met een woonkamer/keuken, zeer ruime slaapkamer, badkamer en een tweede slaapkamer. Verder staan er op het terrein: een yogaplatform (65m2), een garage, een kas (100m2), een kippenhok en een houthok. En laten we het  ruime zwembad  niet vergeten!

In de tuinen groeien ruim 50 verschillende soorten fruit en noten: macadamia, avocado, hazelnoot, amandel, sinaasappels, appel, peer, kweepeer, vijg, abrikoos, walnoot, citroen, limoen, mandarijnen, pruimen, etc. De tuin is zo ontworpen dat er het hele jaar door voor verse producten zijn! Ook staan er meer dan 80 olijfbomen op het land.

Te Koop: Quinta da Valada

Het dorp is door middel van een wandeling van zo’n 25 minuten (ongeveer 2 kilometer) te bereiken. Hier vind je alles wat je van een dorp mag verwachten. Een bank, pinautomaat, postkantoor, ziekenhuis, twee grote supermarkten, een bakker, een slager en genoeg leuke plekjes om een kopje koffie te drinken. Ook zitten er verscheidene leuke restaurantjes waar je lekker kunt eten. Elke zaterdag is er een traditionele lokale markt in Figueiró. Verder zijn er ook in de omgeving verschillende leuke marktjes om te bezoeken. Ook zit er in het dorp een busstation met verbindingen naar diverse grote steden, waaronder Lissabon en Porto.

Ook in de buurt zijn genoeg plekjes om te zwemmen, de zogenoemde Praias Fluviais: aangelegde zwemgelegenheden bij een rivier of meertje. De grootste outdoor wave pool (Praia das Rocas) ligt op 18 minuten rijden. Ook ligt het schoonste stuwmeer van Europa op 15km afstand van de quinta. De omgeving leent zich verder uitstekend voor mooie wandelingen.

Te Koop: Quinta da Valada

Wil je je eerst nog wat verder in deze plek verdiepen? Dat kan hier. Meer verkoopinformatie over deze plek vind je hier! Vergeet niet, deze Quinta bezichtigen is natuurlijk het beste om een goed beeld te krijgen. Let wel op: verliefdheid ligt op de loer!

DE QUINTA IS INTUSSEN VERKOCHT!