Vanaf het Dakterras: Dagje Tavira

Wij wonen nu al bijna 8 jaar in deze omgeving, maar komen eigenlijk al langer in het prachtige stadje Tavira. Elk jaar weer ontdekken wij er nieuwe winkeltjes en restaurantjes is het tijd om een paar favoriete plekjes te delen. De stad wordt gesplitst door de Gilão rivier en aan weerszijden zijn mooie straatjes en steegjes te vinden, heerlijk om te struinen. Genieten jullie een dagje mee? Daar gaan we:

In de ochtend is het fijn om met een goed Portugees kopje koffie te beginnen bij Café Tavira Antiga, en een huisgemaakt gebakje mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Tegenover de oude markthal vind je de winkel Baú de Barro, waar ze ook ons keramiekmerk Sempre Agosto verkopen. Deze winkel verkoopt uitsluitend producten uit Portugal en is de moeite waard om eens te bekijken. Vanessa is de enthousiaste eigenaresse en voorziet je graag van meer uitleg over de verschillende kunstenaars.

Vanaf het Dakterras: dagje Tavira | Saudades de Portugal

Naast het keramiekwinkeltje zit Blossom Fotos and More van Ron Isarin. Hier vind je prachtige foto’s en ansichtkaarten van Tavira en omstreken. Ron is een Nederlandse fotograaf en hij is al jaren woonachtig in deze schitterende streek. De foto’s die je in deze blog ziet zijn dan ook gemaakt door Ron en ze zijn onder andere op Canvas te bestellen!

Heb je zin in wat verkoeling of gewoon zin in iets zoets? Dan moet je naar Muxagata voor een ijsje. Heerlijk huisgemaakt ijs in tig smaken. Michelle had laatst het pure chocolade ijs en had bijna een uur daarna nog een chocolade- en suikerkick.

Vol hernieuwde energie door dit ijsje kun je door naar de Camera Obscura in de oude watertoren. Hier krijg je een interessante rondleiding en originele blik om de stad. Via de oude stadsmuur en stadstuin daal je via de trappen weer af richting de winkelstraat. Hier vind je Carmo de Saude, zij maakt schitterende tegels en schaaltjes, als je op zoek bent naar een mooi cadeau, dan zal je hier zeker slagen.

Wanneer je langs de rivier zuidwaarts loopt zie je vanzelf de boot aanmeren die je naar het eiland van Tavira brengt. Dit aangename tochtje naar ‘ilha da Tavira’ duurt een kwartiertje en na een kleine wandeling sta je aan de oceaankant van het eiland met een schitterend strand voor je neus. Heb je trek gekregen van het zwemmen en zonnebaden? Dan kun je heerlijk lunchen bij Restaurant Sal mét mooi uitzicht op zee. Na een wandeling pak je gewoon de boot weer terug naar het centrum.

Tijd voor een glaasje? Dan kun je op het dakterras van het Maria Nova Hotel genieten van het prachtige uitzicht bij zonsondergang, natuurlijk met een glaasje en een petisco. Of heb je trek gekregen van alle buitenlucht? Dan schuif je aan bij restaurant Artefact waar alle groenten die geserveerd worden uit eigen moestuin komen. Dit restaurant wordt gerund door twee zeer vriendelijke mannen die gastvrijheid en lekker eten perfect combineren.

Als afsluiter slenter je nog even over de Romeinse brug en geniet je van het uitzicht en wie weet is Tavira dan ook jouw favoriete plaatsje geworden voor een heerlijk dag uit!

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!