Vanaf het Dakterras: Sempre Agosto

Sempre Agosto! Dat betekent letterlijk ‘Altijd Augustus’, maar stiekem betekent het ook ‘altijd op smaak’. 😉 Sempre Agosto is de naam van ons nieuwe project hier in Portugal. Vorig jaar was ons 7de seizoen met B&B O Tartufo en soms is het na 7 jaar weer tijd voor iets nieuws. Een nieuwe uitdaging dus! Niet dat wij onze B&B gaan sluiten hoor, geen zorgen. Maar iets ernaast, iets creatiefs erbij, dat was de droom.

Wij zijn groot fan van lokale artesanale producten en bij ons in de regio zitten een aantal hele goede pottenbakkers. Wij hebben onze ideeën voorgelegd aan een aantal van hen en uiteindelijk hebben wij Francisco gevonden, wat een geweldige man. Al bijna 40 jaar zit hij aan het wiel en maakt hij zijn eigen keramiek. Aan hem hebben wij voorgesteld of wij samen met hem een combinatie konden maken tussen het traditionele keramiek uit de Algarve en onze eigentijdse ontwerpen. En gelukkig was Francisco meteen enthousiast! Niet alleen over onze ontwerpen, maar ook over de vormen die wij in gedachten hadden voor vazen. Om op zo’n manier een samenwerking te beginnen is natuurlijk geweldig!

Nu het idee zo’n 10 maanden oud is zijn wij eigenlijk ontzettend trots en blij dat Sempre Agosto op dit moment al in 4 winkels en één galerie te verkrijgen is. We maken grote en kleine schalen, vaasjes, borden, koffiekopjes en we zijn nu bezig met onze eerste handgemaakte tegels uit een klein tegelfabriekje in Faro. Een van de leukste dingen is nog wel dat wij dit volledig met Portugezen aan het opstarten zijn. Het is natuurlijk erg verleidelijk om een webshop op te richten en direct internationaal alles aan te pakken. Maar een deel van ons idee was juist om dit project 100% in Portugal te beginnen en het dus ook in lokale winkels en galerieën te verkopen. Het gaat langzamerhand weer wat beter in Portugal en daar willen wij ook ons steentje aan bijdragen.

Als je een volgende keer in het oosten van de Algarve bent en je hebt interesse? Kijk dan op de website van Sempre Agosto waar de verkoop punten zijn of hou onze Instagram in de gaten.