Vanaf het Dakterras: Skeelers

Wat doe je als je wil sporten, maar niet zoveel faciliteiten in de buurt hebt? Dan trek je gewoon je skeelers aan! Het enige wat je nodig hebt is een goed stukje asfalt. Sinds mijn 14de skeeler ik regelmatig en vroeger was dit met een clubje vrienden en vriendinnen na schooltijd. Later skeelerde ik ook weleens naar mijn middelbare school heen en terug en uiteindelijk bleef ik een paar keer per week kilometers maken. Mijn oude vertrouwde paar skeelers begaven het ruim een jaar geleden, maar gelukkig was Theo zo lief om hetzelfde paar online te vinden en voor me te bestellen!

Veel noord Europeanen staan er niet raar van te kijken dat ik skeeler, maar ze staan er wel van te kijken dat ik dit ook hier rondom ons gehuchtje Gião doe. Ook veel Portugese bewoners van Gião hebben me in het begin vreemd aangekeken. Het is natuurlijk ook wel een beetje gek zo´n schaatsende manier van voortbewegen en dan doe ik het ook nog vaak bij hoge temperaturen. Inmiddels zijn mijn buren en andere omwonenden gewend aan mijn skeelers en zwaaien ze me uitbundig toe. Ook worden er veel duimen opgestoken van tegemoet komende fietsers, dus ik voel me altijd erg gesteund 😉

Vanaf het Dakterras: Skeelers | Saudades de Portugal

In deze omgeving zijn er een paar kleine heuvels die mijn rondje dan wel gemakkelijker of zwaarder kunnen maken. Soms is het met wind tegen en heuvel op best pittig te noemen. Het blijft voor mij een uitdaging en ik ben elke keer weer blij als ik ben gegaan. Het is lastig om een goede weg met betrouwbaar asfalt te vinden. Toch ligt mijn favoriete weg vlakbij en kan ik aan het einde van ons zandweggetje mijn skeelers aantrekken en gaan! Het is een rustig weggetje waar ik maar af en toe een tegenligger tegenkom. Ik ken deze route op mijn duimpje en weet alle goede en minder goede stukken asfalt uit mijn hoofd. Ook weet ik in welk jaargetijde en op welke plek je bloesem kunt ruiken! Rond deze tijd van het jaar beginnen er al sinaasappelbomen met een paar kleine bloesempjes en dit is echt mijn favoriete geur! Dan weet je dat het voorjaar eraan zit te komen. Dit maakt mijn skeelerrondje natuurlijk nog leuker. De foto’s bij dit stuk zijn uit een heel ander jaargetijde, namelijk van afgelopen zomer. Deze sport zorgt ervoor dat ik me fit blijf voelen, dat ik soms mijn hoofd leeg kan maken en dat ik af en toe wordt opgevrolijkt door de mensen die naar me zwaaien!

Volgende maand gaat ons tweede jaar als gastblogger voor Saudades de Portugal alweer van start. Afgelopen jaar hebben het vooral met jullie gehad over de kleine dingen van alledag die wij hier meemaken in de Algarve. Vanaf volgende maand willen wij elke keer iets dieper ingaan op het leven hier. Wat zijn de dingen die wij geleerd hebben van 12 jaar wonen, werken en leven in het zuiden van Europa? Zouden we nog wel kunnen wonen in Nederland?

Dat en meer vanaf volgende maand! Groetjes, Theo & Michelle

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!