Vanaf het Dakterras: Winterklusjes

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is voor ons meestal het teken dat wij weer volop aan de slag gaan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van ons B&B. Wie ‘O Tartufo‘ een beetje kent, weet dat wij graag fris en met nieuwe kleuren elk seizoen starten. Hoe leuk is het dat terugkerende gasten elke keer iets nieuws te zien krijgen?

Nadat wij traditiegetrouw aan het einde van december onze nieuwjaarsmailing hebben verstuurd, is het erg leuk om te merken dat veel gasten terug mailen met hun beste wensen voor ons. Daarnaast is het nog leuker om te horen dat veel van die gasten opnieuw plannen hebben om te komen! Vaak beginnen de mailtjes met “Hebben jullie nog plek??”. Zo leuk om te weten dat we weer veel bekenden gezichten gaan zien komend seizoen! Des te meer reden om heerlijk verder gaan met de winterklussen.

Om weer klaar te zijn voor een volgend seizoen ligt er in de winterperiode een lijstje op tafel met allerlei klussen die we willen aanpakken. Alles moet er tenslotte weer fris en uitnodigend uitzien voor alle nieuwe en alle terugkerende gasten. We schilderen muren, zowel binnen als buiten, snoeien in de tuin, spuiten terrassen schoon en smeren ze dit jaar voor het eerst in met lijnzaadolie en terpentijn, hopelijk helpt dit tegen het zwart worden. Ook krijgen veel buitenmeubels een nieuwe kleur, klaar voor de start van seizoen 2019. Er is zelfs hulp vanuit Nederland want Michelle’s moeder maakt altijd nieuwe kussenslopen om alle terraskussens weer van nieuwe overtrekken te voorzien. Ook heeft de keuken in de quinta een opknapbeurt gekregen, schuiven we met meubels voor de beste opstelling en kijken we op markten en in winkels altijd naar nieuwe spullen om de B&B nóg sfeervoller te maken. En, als je dan toch bezig bent, dan kan je net zo goed je slippers ook een vrolijk kleurtje geven, haha. Theo houdt niet van saaie herenslippers, dus met een beetje fantasie en creativiteit worden deze elk jaar omgetoverd in vrolijke slippers. Daar kunnen de grote merken nog wat van leren :o)

Het lijstje op tafel vinken we niet in één keer achter elkaar af, telkens pakken we een paar klussen op en dan is het even tijd voor andere winterbezigheden zoals wandelen, koken of lekker uiteten gaan. Voorlopig werkt het weer dat we hebben in deze winter enorm mee, dus veel buitenklussen hebben we al kunnen aanpakken! Het lijstje wordt alsmaar korter en we kijken dus uit naar je komst! We openen dit jaar op 7 april en heten jullie van harte welkom om lekker te komen genieten van ons sfeervolle plekje!

Groetjes! Theo & Michelle

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!