Ik Vertrek: Jaarwisseling!

En dan is opeens zover. Het jaar 2022 is afgelopen, en wat een jaar. Op de valreep van 2023 blikken we samen nog even terug op alles wat we gedaan hebben afgelopen jaar. Onder andere het opleveren van de nieuwe website waar ik in de vorige blog over schreef. Uiteindelijk net op tijd gelukt zodat jullie allemaal al een kijkje konden nemen. Hier en daar vinden we nog wat kleine foutjes, maar die lossen we gaandeweg wel op. Veel tijd voor verdere reflecties hebben we helaas niet want, tot onze verbazing, is het nog steeds heel druk en waren we het weekend van oud- en nieuw weer helemaal volgeboekt. We rennen dus letterlijk het jaar uit in VilaFoia en beginnen rennend aan het nieuwe jaar.

Om het jaar feestelijk af te sluiten is er de laatste dagen van 2022 een circus in Monchique. De locale culturele organisatie “Lavrar o Mar” organiseert regelmatig culturele activiteiten in Monchique en het buurdorp Marmelete. We waren op 26 december al een keer geweest maar, omdat we nog 2 kaartjes over hadden van gasten die last-minute toch niet konden, gingen we op 31 december gewoon nog een keer. Wat een feestje is dat zeg!! Een theater circus met veel acrobatiek, maar ook een verhaal van begin tot eind, goed geacteerd en met veel humor. Echt een pareltje! We kijken nu al uit naar de show van volgend jaar!

Na afloop van het circus staan we buiten nog wat na te kletsen met de mensen die we het afgelopen jaar al ontmoet hebben in Monchique. Het is niet super warm, maar toch aangenaam genoeg om lekker buiten te blijven, hoe anders dan we gewend waren in Nederland. Iets voor twaalf uur vormt de circuscrew nog een soort van band en worden met live muziek het nieuwe jaar in begeleidt. En dan op tijd naar bed want de volgende ochtend staat er weer een ontbijt voor een full-house te wachten.

En nu ons verder voorbereiden op 2023. Zonder twijfel een jaar vol met nieuwe verassingen en uitdagingen en vele leuke gasten. Ook het komend jaar zal ik hiervan in korte blogs verslag doen op Saudades de Portugal. Op het lijstje staan in ieder geval nog een blog over de culinaire kwaliteiten van Monchique en meer over mijn worsteling met de Portugese taal. Mochten jullie nog graag iets willen weten over VilaFoia, Monchique of ons avontuur, laat het me weten en wie weet transformeer ik het wel in een van de blogs voor het komend jaar.

Groeten uit Monchique!


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en afgelopen jaar een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.