Ik Vertrek: Lijstjes

Waar oud en nieuw weer even samen komen en de oorlog opeens heel dichtbij is. De hele zomer hebben we lijstjes gemaakt met zaken waar we geen tijd voor hadden, maar die wel moesten gebeuren. Onze zogenaamde winterlijstjes werden langer en langer. Dus na een drukke zomer zaten we te wachten op de rust van de winter om eindelijk die lijstjes te gaan wegwerken. Gelukkig voor ons, maar ongelukkig voor de lijstjes, duurde de nazomer erg lang en is er nu, in december, pas tijd om wat grote zaken op deze lijstjes op te pakken.

Een van de items is het vernieuwen van de website. Deze is sterk verouderd en laat totaal niet zien hoe wij VilaFoia willen presenteren. En om de enorme commissie van booking.com wat te drukken hebben we als doel om met een nieuwe website meer directe boekingen te krijgen. Aangezien ik in een vorig leven (zo’n 10 maanden geleden) IT-manager was is dit natuulijk een uitgerekend taakje voor mij. Michel gaat aan de slag met nadenken over de inhoud en regelen van een fotograaf voor nieuwe plaatjes van VilaFoia en Henk gaat op zoek naar een goede partner voor het maken van de website. Deze wordt gelukkig al snel gevonden in Cloudbeds.

Lijstjes

Omdat de software voor het managen van de reserveringen ook aan vervanging toe is besluiten we het allemaal maar in één keer op te pakken. De schouders eronder en gaan! Foto’s worden gemaakt, teksten worden geschreven en online meetings volgen elkaar op om met de leverancier af te stemmen over de inrichting van het pakket en van de website. Heel even voelt het alsof ik terug ga in de tijd… Rennen naar de computer omdat je bijna een online meeting bent vergeten. Tussen twee afspraken in snel even koffie halen. Gelukkig is het nu maar van korte duur, het hele proces verloopt soepel en al snel kunnen we met de webdesigner de echte inrichting gaan doen.

Lijstjes

Op een willekeurige woensdagmorgen zitten Michel en ik dus klaar achter de laptop om een ZOOM-meeting te hebben met de jongen die onze website gaat bouwen. We starten op en de jongen introduceert zichzelf en ver excuseert zich dat hij zijn camera niet aan heeft staan. Hij woont en werkt namelijk in Lviv in de Oekraïne. Omdat hij ongeveer de helft van de dag geen stroom heeft en internet alleen via de mobiele data kan vraagt hij of we het niet erg vinden de meeting zonder video te doen. Natuurlijk vinden we dat goed, wat een vraag! Alle vragen en zorgen die in ons opkomen schuiven we even aan de kant en we gaan aan de slag met de website, een proces dat fijn en soepel verloopt. Na afloop van de meeting kijken we elkaar aan en beseffen met tranen in de ogen dat die oorlog verschrikkelijk is, mensenlevens verwoest en een samenleving ontwricht. En hoewel onze bijdrage natuurlijk niets voorstelt zijn we blij dat we met dit werk deze jongeman de kans geven brood op de plank te krijgen en zijn leven enigszins voort te zetten.

Lijstjes

In de dagen die volgen hebben we nog een paar keer contact met Paul om te werken aan de website. Over de oorlog wordt niet veel gesproken, Paul focust zich op zijn werk en het bouwen van een prachtige website voor ons. Wij sluiten elk gesprek af met de hoop dat het snel beter zal gaan en er snel weer rust en vrede zal zijn in zijn leven.

Terwijl ik dit stukje schrijf is de website zo goed als klaar en staan we op het punt om het resultaat met de wereld te delen. Kijk maar snel eens, als je een prachtige drone-video van VilaFoia ziet verschijnen op je scherm dan is het gelukt en zijn we live!

Op naar het volgende item van ons winterlijstje.

Groeten vanuit Monchique


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel gaat hij de grote stap wagen en een alojamento local in Monchique, Portugal overnemen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.