Arco da Calheta: Corona

En toen was daar ineens…. het Corona-virus. Inmiddels kun je er bijna niet meer omheen wat er op dit moment allemaal gaande is wereldwijd. Ook wij volgen het nieuws bijna van minuut tot minuut, wat gaat de overheid hier beslissen, wat gaan de vliegmaatschappijen doen, wanneer komen onze volgende gasten aan? Iedereen zit in onzekerheid te wachten wat er gaat gebeuren, je weet ’s avonds nog niet wat er morgen weer voor nieuwe maatregelen bijkomen.

Waar we een paar dagen terug nog gezellig met gasten zaten te eten, zo stil is het hier nu bij ons op het terrein. De huisjes die zouden aankomen hebben we kunnen omboeken naar een later moment, omdat de onzekerheid over het wel of niet terug kunnen vliegen te groot werd. En nu? Zelf zouden wij ook naar Nederland vliegen, maar de vlucht is gecanceld en we moeten afwachten wanneer we kunnen gaan. Wij zouden juist de aankomende maanden bij familie en vrienden besteden.

Als net geopend bedrijf is dit niet helemaal wat je gehoopt had. Zo’n eerste ‘voorseizoen’ op Madeira is natuurlijk altijd spannend, maar deze situatie maakt het meer dan spannend, misschien zelfs een beetje eng. Want wanneer mogen we weer gasten ontvangen? Wanneer gaan alle restaurantjes en voorzieningen weer open? Redden we het tot die tijd om aan alle verplichtingen te voldoen. Herkenbaar helaas voor velen op dit moment.

Wellicht zaten er afgelopen week nog mensen over een vakantie naar Madeira te dromen, dat lijkt nu even heel ver weg, de nieuwe boekingen blijven even uit. Ondertussen is het eiland langzaamaan alweer aan het veranderen in prachtige lente-kleuren, alles komt tot bloei en ons uitzicht is onveranderd mooi. We geven toe, we hadden het slechter kunnen treffen om op deze plek in quarantaine te zitten. Het eiland blijft prachtig.

Arco da Calheta: Corona

Om gasten een klein cadeautje mee te kunnen geven in deze bijzondere tijden, hebben we nu een tijdelijke actie online staan. Koopt u nu een online vrienden voucher bij ons, dan geven wij 25% extra bovenop het door u gekozen bedrag. De voucher is geldig voor boekingen tot 31 december 2021, zo heeft u een extraatje zodra alles weer ‘back to normal’ is. Uiteraard kunt u de voucher ook cadeau geven aan iemand die wel een relax vakantie kan gebruiken. We hopen jullie snel weer te mogen verwelkomen om te proosten op alle mooie dingen! De uitleg en link naar het aanvraagformulier bevindt zich hier.

Hoe dan ook zullen we hier met zijn allen hopelijk alleen maar sterker en dankbaarder uitkomen, want wat leven we toch in veel vrijheid. Oh en de foto’s bij deze blog zijn onlangs nog door ons gemaakt. Op 20 minuten rijden vanaf ons huis hebben we een plek ontdekt waar we een prachtige sunrise hebben meegemaakt. Geloof ons, wanneer je daar ’s ochtends in alle stilte staat op bijna 1600 meter, voel je je even ‘on top of the world’, ervaar je rust en adem je de frisse lucht. Beter kun je de dag bijna niet beginnen volgens ons!

Voor nu, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en je naasten.

Abraco Dave & Anne