Arco da Calheta: Corona Kokkerellen

Een maandelijks blog bijhouden in een periode waarin de impulsen van buitenaf weg zijn gevallen lijkt in eerste instantie niet mee te vallen. Immers maken we nu buiten onze poort niet echt veel bijzonders mee om over te schrijven. Mits je een wekelijks ritje naar de lokale supermarkt wel mag tellen. Laten we de details daarover maar niet te veel aan bod komen. Of toch wel?

Een bezoek aan de lokale super was voor ons net als ieder uitje een gezellige bezigheid. Samen op pad gewapend met onze boodschappentassen richting het dorp. Meestal voorafgaand een ‘garoto’ bij het barretje in de supermarkt, of op het terras bij onze vrienden van New Era. Meestal is die laatste een minder goede optie als we nog meer op de agenda hebben staan die dag. Het is al meermaals voorgekomen dat dit ‘bakkie koffie’ veranderde in een compleet middagvullend programma met vrienden en kennissen die ook voorbij kwamen en aanschoven. Op zo’n dag is dat heerlijk en je voelt de vrijheid er vanaf spatten. Als de middag voorbij is en lunch plaats maakt voor proosten met wijn, moeten we alleen niet vergeten wel nog even de boodschappen te halen.

Op dit moment ziet het boodschappen doen er net even iets anders uit. Sowieso is het koffiebarretje dicht, staat er meestal een rij van rond de 6-8 personen voor ons en trekken we keurig onze handschoentjes aan. Sommige mensen dragen mondkapjes en allemaal met gepaste afstand van elkaar. De supermarktmanager verwelkomt iedereen persoonlijk en laat op toerbeurt weer een karretje de winkel in. Maar niet voordat de handen gedesinfecteerd worden en ook het handvat van het winkelwagentje. Op Madeira gaat het allemaal erg geordend en netjes. Het valt ons op dat iedereen zich goed aan de ‘Covid-19-regeltjes’ houdt. Dit draagt ook zeker bij aan het feit dat hier nog steeds zo weinig besmettingen zijn.

Eenmaal in de winkel zien we wel dat alles gewoon aanwezig is. Iets wat niet altijd op dit eiland het geval is, maar het is opvallend goed bevoorraad. En dat al ruim 6 weken nu sinds Madeira op slot ging voor de buitenwereld. Blijkbaar wordt er extra hard aan gewerkt om alles aan te kunnen bieden. Ook de winkelmedewerkers zijn ondanks de verscherpte werk reglementen erg vriendelijk en behulpzaam zoals altijd. Voor ons verandert alleen het boodschappenlijstje een klein beetje, er wordt meer thuis gekookt en meer geëxperimenteerd in ons huis. Inmiddels is er al een breed scala aan recepten toegevoegd aan het lijstje ‘guestproof recipes’ voor straks. Zo leuk om te doen. De lekkerste soepen, banana-carrotcake, verse focaccia, apple-crumble-muffins en diverse oosterse gerechten. Als we de kassa verlaten en richting huis rijden is het ook wel weer fijn om daar te zijn. Het is namelijk wel een vreemde wereld met al die mondkapjes en daardoor (nog) minder goed verstaanbare woorden.

Corona Kokkerellen

Eenmaal thuis vallen we in de routine van de dag meestal. Het zal voor velen niet anders zijn dan bij ons. Dus even maakt het niet echt uit waar je verblijft op deze wereld. Dat is ook wel weer uniek toch? Wat het hier toch wel bijzonder maakt is dan het uitzicht op de oceaan en de deur die bijna altijd open staat. Verder werken we aan ideeën die straks uitgevoerd kunnen worden wanneer we weer gasten mogen ontvangen. Dingen die het nog leuker en lekkerder maken om hier bij ons te zijn en dingen die het makkelijker maken voor de gast. Te denken aan activiteiten die we verrijken met onze kennis of toevoegingen van diensten zoals BBQ ter plaatse in de bergen, of het verzorgen van lekkere gevulde picknick-rugzakjes. Zodat wij je nog meer het vakantie gevoel kunnen geven wat je verdient.

Corona Bakstand

Inmiddels zijn ook onze eigen herbruikbare waterflessen binnen gekomen. Deze zijn te koop straks als je hier bent voor een prijs die ruim 40% onder de winkelprijs ligt, wij betalen de rest zodat je echt wat moois krijgt. Hij is perfect om mee te nemen tijdens je wandeling of activiteiten hier op Madeira en ook na de vakantie thuis of op het werk kunt gebruiken. We hebben gekozen voor een stoere all-black Chilly’s Bottles uit Engeland. Als je dan toch iets wilt doen, dan gelijk maar iets waarvan je echt blij gaat worden! Wij zijn er in ieder geval super trots op.

Wie meer van ons wil zien raden wij aan om onze social media kanalen te volgen: Facebook & Instagram

Abraço,

Anne & Dave