Boek: Tweede kans in Santa Luzia

Het is ondertussen al weer even uit, het derde boek van Ellen van Herk. Eerder vertelde ik je over haar eerste boek “Zwijgen is zilver” en tweede boek “Thuis in de Algarve”. In dit nieuwste verhaal word je opnieuw meegenomen naar het zuiden van Portugal en wel naar de hoofdstad van de octopus, Santa Luzia. En ook dit is weer zo’n boek dat je meeneemt in je koffer naar Portugal om heerlijk weg te lezen ergens onder een parasol!

Heb je haar eerste boek Zwijgen is Zilver gelezen dan sluit dit verhaal daar enigszins op aan. In de zin dat het gaat over het nichtje van Alex, de hoofdpersoon uit dat boek. Eva (de hoofdpersoon in dit boek) heeft als reisleidster in Brazilië een traumatische ervaring meegemaakt, waardoor ze heeft besloten even lekker op vakantie te gaan bij haar nicht in Portugal. Weg van alle dagelijkse beslommeringen, zodat ze eens goed na kan denken over wat ze met haar leven wil.

Geheel onverwachts krijgt Eva de kans om tijdelijk een B&B in Santa Luzia te runnen. En wie loopt ze daar tegen het lijf? Haar eerste liefde Nick, die ze 15 jaar geleden zonder uitleg in Lissabon heeft achtergelaten. Dit zorgt natuurlijk voor allerlei spannende verwikkelingen. Krijgen ze een tweede kans of toch niet? Wat is Eva‘s geheim? Wat doet Nick überhaupt in de Algarve? En wat heeft de mysterieuze Beatriz met dit dit alles te maken?

Als je als lezer de Algarve een beetje kent is het een feest van herkenning. Het verhaal speelt zich niet alleen af in Santa Luzia (aan de oostkant van de Algarve), maar ook andere dorpjes in de Algarve komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan Tavira, Olhão en Alte. Ben je op zoek naar een lekker boek voor in je koffer? “Tweede kans in Santa Luzia” koop je hier.

De schrijfster van deze boeken is Ellen van Herk. Ze kocht met haar man zelf een huis in de Algarve, dat nu centraal staat in haar romans.

Meer boekinspiratie nodig? Kijk ook eens op de boekenpagina!