Boekentips voor Porto Liefhebbers

Porto, de tweede stad van Portugal. Vandaag een lijstje boeken waarin het, op welke manier dan ook, om deze prachtige stad draait. Leuk als cadeautje voor iemand die een citytrip naar Porto op de planning heeft staan. Net eens wat anders dan een standaard reisgids van de stad! Een greep uit het aanbod..

Time to Momo – Porto

Een soort reisgids samengesteld door een local. Met drie leuke routes door de verschillende wijken van Porto, langs de highlights. Zo sla je de drukke winkelgebieden over en wandel je langs een echte must-see, via een fijn koffietentje door naar de leukste conceptstores. Ook vind je in deze gids meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen. Inclusief een  handige uitneembare stadsplattegrond.

Rother wandelgids Caminho Português

Deze wandelgids beschrijft de Portugese Sint-Jacobsroute van Porto via Barcelos, Valença, Tui en Pontevedra tot aan Santiago de Compostela en het vervolg van de route naar Finisterre en Muxía. De wandelgids bestaat uit 15 etappes met betrouwbare routebeschrijvingen en gedetailleerde wandelkaarten. Ook geeft deze gids uitgebreide praktische informatie en beschrijvingen van bezienswaardigheden langs de wandelroute. Vol tips voor het plannen van de wandelingen en informatie over Portugese (en Spaanse) feesten en culinaire specialiteiten.

Porto Graphics

Dit boek geeft Porto weer in foto’s. Dit resulteerde in een heerlijk fotoboek om doorheen te bladeren en de stad enigszins te leren kennen, proeven en voelen. Langs azulejos, street art en andere typische kenmerken van de stad. Leuk als je er al eens geweest bent of als je een citytripje op de planning hebt staan.

Paniek in Porto

In dit boek voor jonge tieners maken Steven en Kirsten Simons een spannend avontuur mee in Porto. Op een avond ziet Steven een portboot varen. Hij vindt het maar vreemd dat de boot zo laat nog uitvaart en gaat samen met Kirsten en hun Portugese vriend Gary op onderzoek uit. Het is het begin van een razend spannende strijd tegen een bende slimme drugssmokkelaars.

Porto en het Noorden van Portugal

Deze reisgids is geheel gewijd aan een gebied dat voor de meeste reizigers naar Portugal nog vrij onbekend is. Toch heeft dit deel van Portugal veel te bieden! Zo komt de Port hiervandaan en ook de Vinho Verde. De schrijver van dit boek komt al decennia lang in Portugal en woont er inmiddels een deel van het jaar. Het bevat veel foto’s en is geschreven voor reizigers die nog nooit in Portugal zijn geweest, maar ook leuk voor diegenen die Portugal op hun duimpje kennen!

Voetwijzer – Noord-Portugal

Noord-Portugal hoort tot de mooiste wandelgebieden van Europa. Er is nog veel authentieks te ontdekken, denk bijvoorbeeld aan de vier natuurparken waaronder het bergachtige Peneda Gerês. De 26 wandelingen in dit boek liggen in een halve cirkel rond de havenstad Porto. Ze zijn goed gespreid over de diverse regio’s: Porto, Minho, Douro (de streek van de Portwijnen), Beira en Trás-os-Montes. Dat maakt deze culturele wandelgids ook geschikt voor als je een auto oppikt op de luchthaven en er zelf op uit trekt.

Porto Food Guide

Een e-book voor fijnproevers. Met een beetje hulp op pad om het beste eten en de beste restaurants te vinden. Om het makkelijker te maken is alles overzichtelijk georganiseerd. Je kunt je ideale locatie, budget of keuken kiezen. Ook helpt het e-book je de leukste eet- en wijnwinkels, bars en markten te vinden. Deze 154 pagina’s tellende gids is het resultaat van een leven lang eten in Porto, samengesteld door middel van zorgvuldige selectie en onafhankelijk onderzoek.