Arco da Calheta: Geduld is een Schone Zaak

“Positief vooruitkijken heeft ons in ieder geval enorm geholpen de laatste maanden, we weten zeker dat we over een maand weer een leuke update kunnen geven”. Met deze zin sloten we onze laatste blog af in juni, tijd voor weer een nieuwe update dus. Er is veel gebeurd en ook weer niet. We telden de dagen af tot we onze eerste gasten weer mochten ontvangen.

Helaas zijn alle boekingen voor juli ook weer doorgeschoven naar een later moment, waardoor we weer een maand zonder gasten zijn. Tijd voor ons dus om wat grotere klussen op te pakken. Deze week zal onze zwembad liner worden vervangen. Helaas had deze tijdens alle verbouwingswerkzaamheden wat schade opgelopen waardoor we een moment moesten prikken om deze te vervangen. Omdat we nu toch geen gasten hebben en het ontzettend mooi weer is, leek dit ons een geschikt moment. We zullen het proces zeker vastleggen en delen op onze socials!

Minder leuk afgelopen maand was de dag dat we onze lieve aanloopkat Chica hebben moeten laten inslapen. Chica was 2,5 jaar geleden bij ons voor de deur komen zitten, als magere en schuwe poes. Langzaam werd ze steeds meer onderdeel van ons leven hier, iedere dag was ze bij ons en in de laatste maanden sliep ze zelfs vaak binnen op haar kussentje. Helaas was ze erg ziek en was er geen optie meer om haar beter te maken. De moeilijkste beslissing die we in jaren hebben moeten maken, maar uiteindelijk het beste voor haar. Nog steeds missen we haar iedere dag om ons heen. Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren ontelbare foto’s en filmpjes van haar, zo kunnen we haar blijven herinneren.

Arco da Calheta: Geduld is een Schone Zaak

Daarnaast zijn we de laatste maand weer lekker veel op pad geweest om nieuwe levada’s te ontdekken, zodat we onze gasten van goede persoonlijke tips kunnen voorzien. Op de eerste dag van juli hebben we de wekker om 05.30 gezet, om vervolgens de sunrise te bekijken vanaf een heel mooi uitkijkpunt op 20 minuten rijden van ons huis.

Het blijft zo’n magisch moment, om in alle stilte met alleen de vogeltjes om je heen bovenop een berg te staan. Door de hoogte kan het best fris zijn, daarom nemen we vaak een thermoskan mee om een lekker theetje vast te kunnen houden. Wanneer dan de zon opkomt voel je meteen de warme gloed op je gezicht. Heerlijk! Een beter begin van de dag kun je volgens ons niet hebben.

Arco da Calheta: Geduld is een Schone Zaak

Na de zonsopkomst zijn we doorgereden naar Rabaçal, om vanaf daar de Levada do Alecrim te gaan wandelen. Dit is een makkelijke wandeling, heerlijk vlak en een mooi eindpunt met waterval. Onderweg kun je ook kiezen om naar Lagoa do Vento te lopen, dit leek ons ook wel leuk, dus kozen we op de terugweg om hier naartoe te gaan, nog niet wetende hoeveel we hiervoor moesten afdalen om bij de mooie lagoon te komen. Het is echt een prachtige plek en omdat we zo vroeg in de ochtend daar al waren, was er verder niemand. Na een kleine pitstop kwam de onvermijdelijke klim terug omhoog, richting het Nature Spot Cafe in Rabacal. Hier hebben we nog een heerlijke Garuto gedronken om vervolgens nog een half uur omhoog te lopen naar de auto. Een volle ochtend op pad geweest, maar wat was het allemaal prachtig.

Arco da Calheta: Geduld is een Schone Zaak

Waarschijnlijk met alle tijd die we ook de komende maand nog voor onszelf hebben, zullen we nog veel meer mooie wandelingen maken. Wie weet kunnen we zelfs binnenkort weer met gasten op pad om mooie plekken te bezoeken. Voor nu genieten we nog van de rust die hier op het terrein heerst.

Bedankt voor het lezen en tot over een paar weken!

Abraço,
Dave & Anne

Volg ons op social hier: Facebook en/of Instagram.