Op naar Carvoeiro: Van Oud Naar Nieuw

Dan zijn we beland in December. Het klussen staat momenteel wat op een laag pitje, even opladen zodat we in januari weer vol aan de bak kunnen. Naast ons al bestaande verhuur appartement in het mooie Benagil willen we medio mei ons nieuwe appartement in Carvoeiro ook in de verhuur doen. De komende maanden kun je onze vorderingen hier blijven volgen.

We hebben nog de nodige hobbels te nemen. Qua werkzaamheden is het nog een redelijke lijst, maar inmiddels beter te overzien. De badkamer moeten we verder afmaken en die wordt volgens mij schitterend. Er moeten nog wat verlaagde plafonds worden gemaakt, zodat de verschillende buizen en leidingen mooi weggewerkt zijn. Een “bomvrije” geluidsdichte tussendeur, zodat we de privacy kunnen waarborgen van de vele gezellige gasten die we zeer gastvrij hopen te ontvangen in ons paleisje. De keuken staat al voor het grootste gedeelte, we moeten nog een spoelbak en een inductie plaat plaatsen en dan is hij “up and running”. Tenminste als Bernt de stroomvoorziening voor elkaar krijgt…

De tuin en het terras zijn nog best een grote uitdaging, maar daar gaan we ook een heerlijk plekje van maken! We willen dat onze gasten kunnen genieten van een rustig, mooi, modern en schoon onderkomen, met op loop afstand de fantastische reuring van het vakantie paradijs Praia do Carvoeiro. Wij noemen Carvoeiro wel eens gekscherend het Saint Tropez van de Algarve. Dat vond de makelaar (van oorsprong een Française), toen we de de woning kochten wel een mooie opmerking en volgens haar kon Bernt zo aan de slag als makelaar. Carvoeiro heeft echt alles te bieden, een schitterende kust om te wandelen of te vertoeven op de mooie stranden. Vele winkeltjes, restaurants en barretjes. Alles voor een gegarandeerd mooie vakantie!

En als we dan alles piekfijn voor elkaar hebben komt nog het spannende (misschien wel het spannendste) gedeelte van het aanvragen van de officiele AL, de zogenaamde Alojamento Local. Een verplichte licentie bij de verhuur van een accommodatie. Dit moet wel goed komen, maar ja, je weet maar nooit in deze tijden.

We zijn dit jaar zonder kleerscheuren en ernstige bouwongelukken doorgekomen. Dit is best een wonder aangezien dit ons eerste grote project is en we zelf best een beetje impulsief en niet altijd even serieus zijn. Onderstaande foto is maar één voorbeeld van de hilarische “ongelukjes, onhandigheidjes“ die we dit jaar mee hebben gemaakt. Van short- naar hotpants 😊, met één lange pijp. Zoals de spreuk luidt: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! En gelachen dat hebben we, mede omdat het goed afgelopen is.

Ons kerstcadeau dit jaar was dat we de kerstdagen toch met onze dochters konden doorbrengen. We zijn weer opgeladen om vol goede moed het nieuwe jaar in Carvoeiro met zijn tweetjes in te luiden naar een normaal, gezond, liefdevol en gelukkig 2021. Feliz Ano Novo, e brindemos a isso!

Sinds augustus 2014 verhuren ze het appartement via Micazu.