De mooiste stranden van de Algarve

Is het niet eens tijd om je zomervakantie te regelen? Fijn bijkomen op het strand? In de Algarve vind je wondermooie plekjes. De keuze is enorm, maar dit zijn onze favorieten!

Senhora da Rocha

Ben je verliefd? Ga dan naar Senhora da Rocha. Dit kleine strand ligt superromantisch naast een piertje met daarop een allerschattigst kapelletje. Lekker zonnebaden en dan genieten van een adembenemende zonsondergang.

Kerkje Senhora da Rocha

Praia da Falésia

Een langgerekt zandstrand met prachtige, oranjerode kliffen op de achtergrond. Hier lig je zeker niet handdoek aan handdoek, maar heb je gewoon plek om je om te draaien. Wil je een stukje wandelen? Neem één van de trappen naar boven en wandel over de kliffen, waar je geniet van het uitzicht.

praia-falesia

Carvoeiro

Wil je een lief, mooi strand, maar ook de gemakken van een dorpje met winkeltjes en horeca? Kies dan voor Carvoeiro waar het strand in een prachtige baai tegen de rotsen ligt.

Ilha de Tavira

Wil je veel zand en rust? Kies dan voor het strand op het eiland Ilha de Tavira. Het ligt aan de veel minder toeristische oostkant van de Algarve, waar je kilometerslang kunt wandelen door de branding. Je kunt vanuit Tavira met de boot, of wees moedig en zwem er naar toe! Het maakt onderdeel uit van het natuurpark Ria Formosa.

Praia da Marinha

Iedereen kent de foto’s van de rotspartijen in zee van de Algarve. Deze rotsen vind je hier. Dit strand wordt beschouwd als één van de mooiste van Europa. Rust vind je hier dus niet, maar er van geproefd hebben is altijd goed.

Praia da Marinha

Praia do Amado

Dit strand ligt aan de westkust van de Algarve en is daarom veel minder toeristisch. De kust is hier ruiger en meer geschikt voor watersporten zoals surfen. Je vindt het even ten zuidwesten van Carrapateira.

Ferragudo

Naar het strand met kindjes? Dan is Ferragudo een goede keuze. Het is een mooi strand omgeven door rotsen, waar je een stuk minder golfslag zult vinden dan elders. Ook heb je alle faciliteiten voorhanden die je nodig zou kunnen hebben.

Ferragudo

Praia da Boneca

Een piepklein strandje in de zone van Lagos, wat je met moeite kunt bereiken, maar waar je vervolgens heerlijk verstopt ligt tussen de rotsen. Pas op voor vloed! Dan blijft er geen strand meer over!