Het eiland van Cristiano Ronaldo

Het was altijd al meer dan duidelijk dat Cristiano Ronaldo een Madereinse is, oftewel afkomstig is van het eiland Madeira. Op zijn Instagram zie je voortdurend kiekjes van het eiland voorbij komen. Maar als je tegenwoordig een bezoek brengt aan het eiland kun je er echt niet meer omheen. Je komt hem overal tegen. Vandaag een kijkje in de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo op Madeira…

Het vliegveld

Welke levende legende heeft nou een luchthaven die naar hem vernoemd is? Cristiano Ronaldo natuurlijk! Het ging niet zonder slag of stoot, maar op 29 maart 2017 was het dan zover: het Aeroporto Internacional da Madeira kreeg als toevoeging zijn naam. Als je nu aankomt op Funchal zie je de letters prijken op het dak van het luchthavengebouw. Voluit is de naam nu Aeroporto Internacional da Madeira – Cristiano Ronaldo.

Vlak na de naamswijziging werd een bronzen beeld van de voetballer voor het luchthavengebouw geplaatst. Dit zorgde voor een stroom aan grappen op social media, omdat Ronaldo er niet bepaald charmant uitzag. Het gekke met dit beeld is dat als je er een foto van maakt, en er dus in 2D naar kijkt, het een heel ander idee geeft dan als je het in levende lijve aanschouwt. Ik heb voor het beeld gestaan en geloof mij, het lijkt best goed. En het is zeker niet zo onvoordelig als het lijkt op de foto´s (dus ook de mijne).

Grappig genoeg werd op de begane grond van het gebouw tegelijkertijd een expositie gehouden met tekeningen van de voetballer. Ook hier zaten een aantal minder flatteuze karikaturen bij. Kennelijk is Cristiano Ronaldo toch niet zo ijdel als iedereen denkt.

Ronaldo Madeira

Het museum

In 2016 opende het Cristiano Ronaldo museum in de haven van Funchal. Het kan niet missen, een groot beeld van de voetballer prijkt voor de ingang. Je moet zo ongeveer in de rij om er mee op de foto te kunnen. Eenmaal binnen wordt je omringd met gigantische afbeeldingen van Ronaldo. Wassen beelden, foto’s, schilderijen… Natuurlijk zijn er ook massa’s prijzen te vinden en kan je video’s kijken van belangrijke momenten uit zijn carrière.

Het allerleukst vond ik de fanmail. Een grote verzameling van post is uitgestald, die werkelijk vanuit de hele wereld naar hem is gestuurd. In sommige brieven worden complete kunstwerken meegestuurd, waar de fans uren op hebben moeten zwoegen. Te gek dat dat hier nu ligt en dus bewaard is.

Het Museu CR7 kostte, als ik het me goed herinner, vijf euro entree en is van maandag tot en met zaterdag geopend.

Hotels

Aan het museum vast ligt één van Ronaldo’s hotels. Ze zijn ontstaan uit een samenwerking met hotelketen Pestana en worden “Pestana CR7 Lifestyle hotels” genoemd. Zijn hotels zijn modern, luxueus en zeker niet alleen interessant voor de voetballiefhebber. In Funchal is het fraai gelegen in de haven, dus op een uitstekend centrale locatie. En natuurlijk kan je in een hotel van Cristiano Ronaldo werken aan je lichaam in een goed uitgeruste gym.

In Lissabon vind je een tweede CR7 hotel en er zijn ook plannen om op korte termijn in de steden Madrid en New York te openen.

Nieuwsgierig naar wat je nog meer op Madeira kan doen? Lees dan ook deze tien tips of blader door al onze artikelen over Madeira. Wil je meer leuke weetjes over Cristiano Ronaldo lezen? Kijk dan hier!