Handgemaakt in Portugal

De Portugezen zijn een creatief volk, dat zal je niet zijn ontgaan als je deze site leest. Iedere keer als we in Portugal zijn, loop ik weer tegen nieuwe, bijzondere projecten aan. Afgelopen weekend liep ik een aantal marktjes af in Lissabon (vooral voor kerst zijn er véél!) waar ik weer de mooiste handgemaakte spulletjes tegenkwam. Kijk maar!

Reinventar

De naam van dit merk betekent ‘heruitvinden’. Dat doen ze door met oude materialen nieuwe dingen te maken, bijvoorbeeld met papier. Ik ben verliefd op de prachtige lampen van papier maché, maar ze maken ook schattige poppen (bijvoorbeeld fadistas of Fernando Pessoa’s) en meubelstukken. Neem eens een kijkje op Facebook. Bestellen kan via reinventar2015@gmail.com

Reinventar

Salva a Lã Portuguesa

Dit initiatief streeft naar het behoud van de traditionele verwerking van schapenwol door wol af te nemen van Portugese schaapherders. Met spinnenwielen worden prachtige bollen wol gesponnen die je kunt kopen. Als je op Facebook kijkt zie je prachtige foto’s van het traditionele schapen hoeden en schaapscheren. Ook geven ze workshops voor het spinnen van wol!

Um Barra Um

Met een oude naaimachine maakt designer Daniel Mendes prachtige handgemaakte notitieboeken. Ze zijn allemaal uniek en dragen een eigen nummer. Zo heb je altijd iets in handen wat niemand anders heeft. Er zijn notitieboeken met Portugese tegelpatronen, maar ook hippe patronen of tekeningetjes. Check de website of bezoek de winkel in Coimbra.

Um Barra Um

Papôa Azul

De naaimachine staat ook centraal bij dit merk. Als vrouw heb je natuurlijk een aangeboren afwijking om teveel handtassen te kopen en hier heb ik me niet kunnen bedwingen. De tassen met een mix van vilt en leer zijn er met allerlei prints en in allerlei kleuren. Naast handtassen hebben ze ook clutches en sieraden. Op Facebook vind je meer info.