Made in Portugal: Moza Swazi

Op de luchthaven van Porto loop ik tegen te gekke instappertjes aan van Moza Swazi. Net als de meeste vrouwen heb ik een kleine passie voor schoenen, maar mijn tas zit al vol en ik ben blut. Ik twijfel nog even, want hoe leuk zijn die met het patroon van Portugees calçada? Nee, ik doe het niet! Maar ik wil er wel meer over weten.

Moza Swazi klinkt niet heel Portugees. Dat komt omdat oprichter Shaka Wright de inspiratie voor het merk opdeed tijdens een reis door Afrika. Hij bezocht Mozambique, Zuid-Afrika en Swaziland, waarbij hij zich verdiepte in de gewoontes, cultuur en kunsten van de regio. In Mozambique vond hij capulana, een traditionele stof vol etnische prints en kleuren. Lokale vrouwen dragen het als kleding, maar Shaka ontwierp er schoenen mee. In 2014 ontstond zo het merk Moza Swazi.

Als je rondkijkt in de webshop van Moza Swazi vind je inderdaad veel Afrikaanse printjes. Maar er zijn dus ook instappers met typisch Portugese motieven. De straatbetegeling (calçada), sardientjes of natuurlijk de gele trammetjes van Lissabon. De meeste zijn te krijgen in zowel mannen- als vrouwenmaten. In Portugal zag ik ook hele leuke gouden, maar die zie ik op de webshop niet terug. Ze kosten overigens maar €39,-, dus das echt niet duur.

Eén probleempje… Je vindt de shop alleen in de Portugese versie van de site. En je kan de schoenen ook alleen maar laten versturen naar een Portugees adres. Heb je geen Portugees adres? Dan shop je ze toch gewoon als je lekker op vakantie bent in Portugal ;-). Meer informatie vind je op de website http://mozaswazi.pt/.