Portugal fotoboek

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik omkom in de foto’s van Portugal. De meeste blijven ergens in een digitale map staan, maar één keer in de zoveel tijd dwing ik mezelf om een mooi fotoboek in elkaar te zetten. Dat kost altijd een beetje tijd en ergernis (hoe te kiezen uit zoveel foto’s?), maar het resultaat maakt alles goed. Ik wil jullie vandaag graag laten zien wat ik deze keer gemaakt heb, want ook jullie worstelen vast met al die reisfoto’s!

Het begon allemaal met kiezen op welke site ik het boek zou maken. Er zijn zóveel mogelijkheden. Gelukkig had Radar een fotoboekentest gedaan, dus koos ik voor de winnaar van die test en dat is Fotofabriek. Het programma van Fotofabriek om het boek in elkaar te zetten bood volop mogelijkheden. Zo heb ik er voor gekozen om gebruik te maken van pagina vullende foto’s, maar je kunt ook collages maken, teksten toevoegen, verschillende opties op verschillende pagina’s en nog heel veel meer.

Voordat ik het wist had ik een boek van meer dan honderd pagina’s. Zodra je eenmaal bezig bent, kom je er steeds beter in en voor je het weet is je boek vol :-). Terwijl ik bezig was kwam ik op het idee om een boek te maken voor jullie. Een kleine verzameling foto’s, van allerlei plekken in Portugal. Zodat ik kan laten zien wat het land voor mij zo bijzonder maakt (voor zover ik dat op de website nog niet doen).

Fotofabriek

Graag wil ik dit exemplaar weggeven aan iemand die ook zo van Portugal houdt. Wat moet je daarvoor doen? Stuur me jouw mooiste foto van Portugal. Je mag dat doen door te mailen naar blog@saudadesdeportugal.nl. De mooiste foto’s die ik ontvang laat ik op de website zien (dus dat moet je dan wel goed vinden…). Volgende week de uitslag, dus duik in je fotoarchief!

Vind je het ook wel leuk om zo’n boekje (of boek) te maken voor op je koffietafel, in het toilet of misschien als cadeautje? Fotofabriek is zo aardig om jullie een boek met korting aan te bieden. Hier vindt je de link. Gebruik vervolgens deze kortingscode: 586b14fcbc744a0 (geldig t/m 13-03-2016).

Tip: ze bieden ook de mogelijkheid om tegen een kleine bijbetaling de streepjescode op de achterkant te verwijderen. Die zit mij persoonlijk toch altijd enigszins dwars… 😉

Voor de fervente fotoboekenmakers onder ons, hier ook nog even de officiële uitslag van de Radar Fotoboekentest 2015: