Porto helemaal hip

Het AD publiceerde deze week een artikel over de populariteit van het Portugese Porto. Er is kennelijk een run op de vliegtickets, aldus vliegtickets.nl. Geen wonder, want Porto is superleuk! Nu klinken de cijfers wel een beetje schokkend moet ik zeggen (766,7 procent meer vakantiegangers dan vorig jaar), maar laten we hopen dat het even relaxt blijft om naar Porto te gaan. Porto is hoe dan ook hip. Kijk maar!

Miguel Bombarda

In deze wijk, rond de straten Rua Miguel Bombarda, Rua do Rosário en Rua de D. Manuel II liggen meer dan twintig galerieën. Deze verzamelwijk voor de hedendaagse kunstscene van Porto brengt hippe cafés, winkels en evenementen met zich mee. Je kunt van tevoren op Facebook checken of er iets gaande is, of je laten verrassen ter plaatse.

Street Food

De hype van het eten bij mobiele eettentjes is zeker niet aan Porto voorbijgegaan. Van de fiets van ijssalon Sou Sweet tot de sushiwagen van Shika Street Food en van de koffie en taart van Café Vruum tot de typische Berliner bollen van Bolas da Praia. Je vindt deze en andere wagens en fietsen bij verschillende evenementen en op verschillende locaties in de stad. De grote verzamelplaats is de Mercado Lionesa, een markt in Matosinhos (de “badplaats” van Porto).

Street art

Net als in Lissabon worden de muren van Porto meer en meer bedekt met kunstwerken van grote street artists. Je kunt een kijkje nemen in de Rua das Flores, het metrostation Trinidade, de Rua da Lionesa (in Matosinhos) of de Avenida dos Aliados, maar houdt vooral je ogen goed open terwijl je door de stad loopt. Je komt overal street art tegen.

Vintage shoppen

Het wemelt in Porto van de leuke winkeltjes. Als je van vintage houdt kom je hier zeker aan je trekken. Je shopt naar vintage outifits bij Mon Père, Rosa Chock Vintage of Trash Vintage, of duikt in de gekste verzameling van oude spulletjes bij The Vintage Finder of de zorgvuldig verzamelde collectie van PassadoPresente. Meer (niet vintage) winkeltips vind je hier.

Hippe horeca

Het is bijna niet bij te houden wat er steeds weer aan hippe horeca bijkomt in Porto. Een paar voorbeeldjes: het Wine and Food atelier Feeling Grape, Restaurant Cruel, het supermooie La Piada of de galerie/bar Espiga. Ben je vegetariër? Kijk dan hier voor meer tips. Laat het ons ook vooral weten als je zelf iets nieuws ontdekt hebt!

Wil je meer weten over wat er allemaal te doen is in Porto? Lees dan ook “Wandelen langs het beste van porto“, “Rondje Porto met de fiets“, “Goedkoop weekendje Porto” of “Porto, dit moet je doen“.