Recept: Peixe Espada Preto Grelhado

Peixe Espada Preto Grelhado

Deze vis wordt op grote diepte gevangen rondom het eiland Madeira en heet de peixe espada preto, oftewel de zwarte degenvis. In de traditionele keuken van Madeira, is de zwarte degenvis ongetwijfeld het meest symbolisch en staat dan ook bijna “verplicht” op het menu in vele restaurants. Ook zul je hem veelvuldig tegenkomen als je over de Mercado dos Lavradores in Funchal slentert….

Lees verder

Lekkere Winkeltjes in Funchal

Eerder nam ik je al eens mee naar een aantal leuke winkeltjes in Lissabon, Porto en Albufeira. Dat er in de grote steden volop leuke dingen te vinden zijn komt natuurlijk niet echt als een verrassing. Maar ook in een vakantiedorp als Albufeira zijn er tussen alle toeristische prullaria nog een aantal leuke adresjes te vinden….

Lees verder

Lekkere Restaurants op Madeira

Lekkere Restaurants op Madeira

Wie denkt dat eten op Madeira hetzelfde is als eten op het Portugese vasteland heeft het mis. Het eiland heeft een gastronomie met eigen smaken en geuren, maar gelukkig met evenveel kwaliteit. Hier speelt fruit een grote rol en dan vooral de lokale banaan en de passievrucht. En als eiland is natuurlijk ook vis een…

Lees verder

Recept: Picado à Madeirense

Picado à Madeirense

Picado of picadinho is een traditioneel gerecht van Madeira. Je ziet het daarom veel in verschillende restaurants op het eiland. Het wordt meestal geserveerd op een grote schaal omringd door friet die dan door meerdere mensen wordt gedeeld. Je schept zelf op hoeveel je wilt. Makkelijk en snel ook eens thuis te maken. Dus mis…

Lees verder

Recept: Milho Frito

Milho Frito

Wat ligt daar toch op mijn bord? Is het tofu? Zijn het croutons? Nee, het is milho frito! Veel regio’s in Portugal hebben zo hun eigen specialiteiten als het op de regionale keuken aankomt. Zo ook Madeira. Vertelde ik al eens over de zwarte degenvis (met banaan) en de espetada vandaag geef ik het recept…

Lees verder

Recept: Bolo de Mel da Madeira

Bolo de Mel da Madeira

Ik heb weer een leuk projectje voor het weekend! De herfst/winter is in het land, dus tijd om iets te bakken wat bij deze jaargetijden past. We gaan een ‘cake’ maken met specerijen die passen bij de koudere maanden van het jaar: kaneel, kruidnagel en anijs! Het heet een bolo de mel en komt oorspronkelijk…

Lees verder

Porto Santo: eten en drinken

Porto Santo Eten en drinken | Saudades de Portugal

In de serie “Porto Santo” heb je inmiddels kunnen lezen waarom dit eiland een heerlijke vakantiebestemming is en wat je er al allemaal kan doen. Maar er moet natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Vandaag geef ik je een inkijkje in de gastronomie op Porto Santo. Ik vertel je over de specialiteiten van het eiland…

Lees verder

Vegetarisch eten op Madeira

Vegetarisch eten Madeira | Saudades de Portugal

Vegetarisch eten en Portugal, dat lijkt niet goed samen te gaan. Vlees en vis zijn tenslotte de kern van de Portugese keuken. Maar ook de Portugezen gaan met hun tijd mee en dus kan je op steeds meer plekken vegetarisch eten. Veel restaurants hebben vegetarische opties op het menu en we zien ook steeds meer restaurants…

Lees verder

Dingen die je moet Eten & Drinken op Madeira

Eten Madeira | Saudades de Portugal

Het eiland Madeira is al eeuwenlang onderdeel van Portugal, maar dat betekent niet dat het geen eigen karakter heeft. Eén van de dingen waaraan je dat merkt is het eten en drinken. Het eiland heeft geheel eigen specialiteiten. Hier een aantal voorbeelden van die speciale smaken die Madeira eigen zijn. Dit moet je eten en drinken op Madeira! Espada com Banana…

Lees verder

Recept: Nikita da Madeira

Nikita da Madeira

Het is hoog zomer (en tot gisteren erg warm), dus tijd voor een fris en zomers drankje dacht ik zo! Natuurlijk is het bekendste drankje van Madeira de poncha, maar ze hebben nog iets speciaals, de Nikita da Madeira. Een heerlijk, frisse cocktail om van te genieten in het zonnetje. Ik geef je vandaag het…

Lees verder

Lekkere Restaurants op Madeira

Restaurants Madeira | Saudades de Portugal

Wie denkt dat eten op Madeira hetzelfde is als eten op het Portugese vasteland heeft het mis. Het eiland heeft een gastronomie met eigen smaken en geuren, maar gelukkig met evenveel kwaliteit. Hier speelt fruit een grote rol en dan vooral de lokale banaan en de passievrucht. En als eiland is natuurlijk ook vis een…

Lees verder