Vanaf het Dakterras: Inspiratie

Afgelopen winter kwam inspiratie uit verschillende hoeken samen. We zijn graag bezig met interieur, vormgeving en kunst. Vaak zijn we op plekken gaan logeren waarvan we van tevoren al wisten dat wij er veel inspiratie konden opdoen en andere keren werden wij juist verrast door de inspiratie die wij er vonden. In de winterperiode is er voor ons tijd om er op uit te gaan en dus ook op veel verschillende plekken te overnachten. Het blijft geweldig om te zien hoe iedereen zijn guesthouse of B&B weer anders inricht. En in grote steden zoals Lissabon en Porto kan je in- en outdoor kunst bekijken in musea en op straat.

In de afgelopen jaren hebben wij wat eigen dingen ontworpen en daarbij waren wij nog bijna een beetje bang dat iemand zou weten dat jij het zelf gemaakt hebt. En meestal waren het kleinere dingen en dat voelt al snel als een beetje priegelen. Dit jaar hebben wij het anders aangepakt en hebben wij een aantal grotere doeken aangeschaft en zijn we begonnen met schilderen. Ieder op zijn eigen manier. Theo begon in de ontbijtruimte met veel verschillende soorten verf en materialen. Hij begon rustig en alleen in de avond. De kachel aan en met een muziekje op de achtergrond. Langzaam kreeg het een en ander vorm en schilderde hij een tweeluik dat uiteindelijk zijn plek vond op de patio. En uiteraard moest er ook een baby-versie van het schilderij gemaakt worden in de vorm van beschilderde slippers. Ik ging wat later dan Theo aan de slag en liet me inspireren door zijn gebruik van verschillende materialen. Uiteindelijk schilderde ik vaak buiten en overdag en ontstond een doek met lichte kleuren en beschilderde jute en mijn schilderij vond een plekje op het overdekte terras.

Nog steeds vinden wij het een rare gedachte dat wij onze eigen dingen tentoonstellen in ons B&B en het blijft vaak nog een beetje anoniem. Maar, we hebben ons voorgenomen om wel gewoon te vertellen dat het van onszelf is als mensen ernaar vragen. Waar dit soort ‘laat het maar een beetje anoniem blijven’ gedachten vandaan komen weten wij ook niet helemaal zeker, maar het zal wel iets te maken hebben met de Nederlandse mentaliteit van niet boven het maaiveld willen uitsteken. Maar, ook met dit blog, willen we daar langzaam een eind aan maken. Want hoe leuk is het om je huis vorm te geven en je eigen creativiteit erop los te kunnen laten? En we kijken nu ook weer uit naar onze komende winterperiode en zijn zelf ook benieuwd wat we dit jaar zullen maken!

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!