Vanaf het Dakterras: Verandering op komst

Wij gaan wat grote veranderingen doorvoeren in ons leven en dat maakt de Nederlandse mensen om ons heen nerveus. ‘Hoe bedoel je?’ vraag je je vast af, maar het gekke is dat de mensen om ons heen onze veranderingen wat enger lijken te vinden dan wijzelf. Velen willen ons eerst niet willen geloven en worden vervolgens héél erg nieuwsgierig naar wat het toch zal worden voor ons.

Ook afgelopen week zei een collega uit de regio weer tegen Michelle dat hij haar niet geloofde toen zij vertelde dat wij nog geen plan op de planken hebben liggen. Zo sterk zit het dus in de aard van het Nederlandse beestje om zekerheden in te bouwen en je zaakjes goed vooruit te plannen. En om van tevoren te willen weten wat er gaat gebeuren. Zélfs dus als het geeneens om jezelf gaat maar om een ander.

Ondanks dat wij ook Nederlands zijn, zoeken wijzelf iets meer de verrassing, de verwondering en de verbazing op. Zodra er iets groots in je leven verandert, dan krijg je de mogelijkheid om die zaken tegen te komen. Maar, als wij alles al hadden gepland, dan zouden we veel kansen, mogelijkheden en ideeën hebben gemist of zouden we deze helemaal niet hebben gezien.

Zodra wij tegen Portugezen vertellen dat er verandering op komst is, zeggen zij meteen wat tof! Zonder vraag, zonder behoefte aan vervolgplan. En dat is fijn. Want een vervolgplan hebben we nog niet. Maar we weten wel dat dit gaat komen. Creativiteit heeft ruimte nodig vinden wij en we zijn bereid onszelf die ruimte te gunnen. Daarnaast weten we ook heel goed dat we samen heel veel kunnen en durven aanpakken. Natuurlijk hebben wij ook twijfels en zijn we soms onzeker, maar dat mag de pret van nieuwe wegen inslaan niet drukken!

Volgende maand schrijven wij iets meer over wat er precies gaat veranderen, maar weet alvast dat het dan nog niet gaat over hoe we verder gaan. Want dat weten we nog niet en dat is okay! Dit keer niet vanaf het dakterras geschreven, maar van het strand: proost!

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!