Winactie: Ana Moura verrast met album “Moura”

Heb je ook van die zondagmiddag rituelen? Glaasje Portugese wijn, stukje Portugese kaas, beetje lezen in een grote stoel… Ik doe het echt niet iedere week, maar zo nu en dan (vooral als het regent eigenlijk) vind ik dat heel relaxed. Daar hoort ook fijne Portugese achtergrondmuziek bij en mijn keuze valt vaak op het warme stemgeluid van Ana Moura. Zeker nu ze na drie jaar weer een nieuw album heeft uitgebracht. Leuk nieuws vandaag, want ik ga een exemplaar van dit album weggeven!

Moura

Het nieuwe album van Ana Moura heet “Moura” en bekoorde mij al door de voorkant met prachtige tekening van de zangeres. In Portugal werd het al in november uitgebracht en bereikte direct de gouden status. We kennen Ana Moura natuurlijk als één van de grote fadistas van het moment en dit album bewijst waarom. Je hoort hier en daar een traditionele fado, zoals het nummer “Ninharia”, maar het geluid is vooral eigentijds en origineel.

Bij het “Dia de Folga” vier je een feestje, “Moura” klinkt meer jazzy, “Desemparo” heeft iets exotisch en “Ai eu” is een fantastisch melancholische ballad. De Engelstalige cover van “Lilac Wine” vind ik iets minder, omdat het Portugese accent er zwaar doorheen klinkt. Jammer, want het is prachtig gezongen. Mijn favoriet is “Eu entrego”, een heerlijk duet met de Cubaanse Omara Portuondo.

Concert

Het is nog even wachten, maar Ana Moura komt haar nieuwe liedjes ten gehore brengen in Nederland. Op zondag 11 december kan je haar bewonderen in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, als ze deel uitmaakt van de serie “World Music in het Bimhuis”. Voor meer informatie over dit concert klik hier.

Win het album

Wil jij ook genieten van “Moura”? Wij geven volgende week een exemplaar weg! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is me een mailtje te sturen (blog@saudadesdeportugal.nl) en te vertellen wat jouw favoriete fado is. Dit hoeft geen fado van Ana Moura te zijn, dus kies gerust voor Amália Rodrigues, Mariza, Carminho, Cristina Branco of wie dan ook! Stuur je mailtje uiterlijk 20 juli naar me toe en wie weet stuur ik jou deze prachtige CD!