De Mooiste Autoroutes: Setúbal Península

Gaan en staan waar je maar wilt, een lekker muziekje uit de boxen, stoppen als je moe bent, doorgaan als je nog meer wilt, komen op plekjes waar niet iedere toerist komt… Er zelf met de auto op uit trekken heeft vele voordelen. Maar misschien weet je nog niet zo goed waar je moet zijn. Vandaag doe ik je wederom enkele suggesties voor een leuke en mooie autoroute in de regio Lisboa. Ik neem je mee op een rondje door deze prachtige regio, met als vertrekpunt het eindpunt van de vorige route: Estoril.

Estoril – Costa da Caparica (33km)

Vanuit Estoril pakken we de A5/IC15 richting Lissabon. Eenmaal daar aangekomen ga je verder op de A2/IP7 Sul. We steken vervolgens de Taag over via de Ponte 25 de Abril. Verderop nemen we de afslag richting Caparica/Zona Portuária Trafari (A38). Costa da Caparica was ooit een traditionele vissersplaats, die veranderde in de meest bezochte strandplaats van de regio. Hier kun je heerlijk even uitwaaien op een van de stranden.

De Mooiste Autoroutes: Setúbal Península

Costa da Caparica – Sesimbra (35km)

Van hieruit rijden we naar het zuiden over de A33. Neem vervolgens afslag 3 richting Montijo/Charneca (A33). En daarna vervolg je je weg via afslag 7 richting Sesimbra (N378). Sesimbra is een pittoresk vissersdorpje in een beschutte baai, dat werd gesticht op een heuveltop rond het Moorse kasteel. Tegenwoordig is het vooral een badplaats omringd door het prachtige landschap van het natuurpark Arrábida. Je kunt hier heerlijk lunchen met verse vis, schaal- en schelpdieren.

De Mooiste Autoroutes: Setúbal Península

Sesimbra – Azeitão (16km)

Pak de N378 om de stad uit te rijden en vanaf Santana vervolg je de weg op de N379. Sla rechtsaf bij het bordje V.N. Azeitão. In dit dorpje kun je verschillende fijne activiteiten doen. Zo kun je een wijn- of port proeverij doen bij Casa-Museu José Maria Da Fonseca, wordt de ‘queijo de Azeitão‘ hier gemaakt en/of kun je het Palácio da Bacalhôa bezoeken.

Azeitão – Palmela (13 km)

Rijd vervolgens, via de N10, in oostelijke richting verder over de N379 richting Palmela. Dwaal door de charmante straatjes en bezoek het kasteel en de pousada boven op de heuvel. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de Serra da Arrábida. Geniet van een lekker kopje koffie op een van de terrasjes.

De Mooiste Autoroutes: Setúbal Península

Palmela – Setúbal (9km)

Dan vervolgen we onze weg naar het eindpunt van vandaag; Setúbal. Je rijdt Palmela wederom uit via de N379, om je weg te vervolgen naar het zuiden op de N252 richting Setúbal. Deze stad vormt tegenwoordig het hart van de Portugese sardine-industrie en staat bekend om zijn wereldwijd geprezen moscatelwijn. De voetgangersstraten, fonteinen en tuinen geven het een zekere gratie. De goed functionerende haven domineert deze bloeiende historische stad. Schuif ’s avonds zeker aan bij ‘Adega Leo do Petisco’ voor een bord vol Choco Frito à Setubalense, de specialiteit van de stad!

Op zoek naar een huurauto in Portugal? Kijk bijvoorbeeld eens hier.