Barbecue tijd: Drankjes

Mmmmm… wat is er lekkerder dan een fris drankje bij de barbecue? Heerlijk buiten eten en genieten van die spaarzame zomerse dagen. Ik had een volledig barbecue menu beloofd en daarbij kunnen de drankjes natuurlijk niet ontbreken. Tussen alle heerlijke eetbare recepten geef ik je vandaag een aantal overheerlijke en bijzondere drinkbare suggesties, waarmee jij de visite ongetwijfeld mee weet te imponeren!

Ooit verklapte ik al het ultieme sangria recept, dus dat kan natuurlijk altijd! Ook is er niks mis met een glaasje wijn of een fris biertje bij je barbecue. Wil je een niet-alcoholisch drankje? Misschien kun je in een Portugees supermarktje Sumol kopen. Dit is -oneerbiedig gezegd- een soort Fanta waar de prik uit is, maar de Portugezen zweren erbij. Wil je echter eens iets verrassends? Ga dan voor één van deze suggesties van vandaag!

Optie 1: Tinto de verão

Simpel, fris en dorstlessend. Alles wat je nodig hebt is rode wijn, sprite en ijsblokjes. Vul een groot glas royaal met ijsblokjes en giet hier half om half rode wijn en sprite overheen. Proost! Het lijkt misschien een beetje op nep sangria (niets is minder waar), maar het zal je verbazen hoe lekker dit weg drinkt op een warme zomerdag.

Optie 2: Morangão

Het is het seizoen van de zomerkoninkjes, dus daar moeten we gebruik van maken! Wat is dan ook lekkerder dan een zomers drankje vol verse aardbeien?!  Je hebt hiervoor nodig: aardbeien, limoen, Licor Beirão en ijsblokjes (het liefst gemalen). Het makkelijkste is om je aardbeien met behulp van een blender klein te maken. Hieraan voeg je het sap van een limoen toe. Even mixen en in een glas met crushed ijs gieten. Het glas afvullen met Licor Beirão, even roeren en klaar!

Optie 3: Portonic

Ook dit drankje is fris en zomers. En dus lekker voor als je buiten zit. Dit heb je er voor nodig: witte port (een keer wat anders als de eveneens heerlijke rode), tonic, ijsblokjes, een schijfje citroen of sinaasappel. Schenk je ingrediënten over een paar ijsblokjes in een longdrink glas. Hou ongeveer 1/3 port op 2/3 tonic aan qua verhoudingen. Even roeren en garneer met een schijfje citrusfruit.

Optie 4: Mazagran

Deze is vooral lekker na de barbecue. Misschien eens in plaats van dat Hollandse kopje koffie? Het is in elk geval een stuk verfrissender! Je raadt het al: deze is op basis van (sterke) koffie. Koude koffie dan, dus die moet van te voren gezet! Verder heb je citroensap, suiker en ijsblokjes nodig. Giet je koude espresso in een longdrink glas met ijs. Voeg hier wat water, citroensap en suiker, naar smaak, aan toe. Sommige mensen voegen verder nog een scheutje rum toe, kijk wat je zelf het lekkerst vindt!

Saudé!

De vorige barbecue recepten gemist? Hier vind je ze allemaal terug!

  • Een fles Licor Beirão koop je in Nederland makkelijk online!

Volgende week neem ik je mee naar Madeira voor een lokaal barbecue recept!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.