Arco da Calheta: Nieuw Jaar, Nieuwe Kansen

Uitbreiding Calheta Boutique Houses? Waar voor veel mensen januari een periode van iets meer rust is na alle hectiek van de feestdagen, was het voor ons deze maand precies het tegenovergestelde. Al in de eerste week van het nieuwe jaar kregen we helaas met een grote tegenslag te maken, ons lieve poes Cooper ging ineens achteruit en na een bezoekje aan de dierenarts bleek dat ze heel erg ziek was.

Het Felv (feline leukemie) virus was helaas ook bij haar de reden dat we haar moesten laten inslapen. Toen we de zusjes Mini & Cooper adopteerden wisten we dat de moederpoes positief was getest op het virus en daarmee wisten we dat de kans groot was dat ze het ook zouden ontwikkelen. Dit kan bij de meeste katten een aantal jaren duren voordat het zich openbaart/ontwikkelt, bij onze katjes ging het helaas wel heel erg snel en zijn ze beide net iets ouder dan 1 jaar geworden. Het is bijzonder om te zien hoe snel deze beestjes hun plaats in ons leven hadden veroverd en ook voor de gasten was het altijd een plezier om deze dames om het huisje heen te hebben. Het is nu al een paar weken heel erg stil in huis. Gelukkig hebben we de 3 miljoen foto’s en filmpjes nog om van te genieten, ook veel gasten stuurden hun foto’s door, wat we echt heel erg leuk vinden.

Deze maand stond ook in het teken van een mooie nieuwe kans voor ons hier op Madeira, we hopen deze week te kunnen tekenen voor een prachtige locatie, twee gerenoveerde stenen huisjes, omringd door heel veel groen. We kunnen niet wachten om dit met jullie te delen. We zijn al een aantal keer langs geweest op de nieuwe plek en konden dan genieten van alle fluitende vogels. Het is de ultieme locatie voor een ontspannen vakantie.
Wanneer alles getekend is en we de sleutels in ons bezit hebben zullen we natuurlijk het hele proces weer vastleggen en delen op onze social media kanalen. Ontzettend leuk om weer een nieuw project erbij te hebben.

Ook zijn we in onze eigen huisjes lekker aan het klussen geweest. Na de kerstvakantie hadden we alle huisjes leeg voor twee weken en na alle gasten van het afgelopen jaar wilden we weer een paar puntjes op de ‘i’ zetten. Hier en daar werd er geschilderd en ook in de tuinen is weer flink huisgehouden. De boekingen voor dit jaar gaan als een speer en we willen zo goed mogelijk voorbereid zijn op een mooi seizoen. Dit jaar zullen we veel terugkerende gasten mogen ontvangen en ook weer veel nieuwe. Het is leuk om te zien dat veel mensen na een bezoek aan Madeira het gevoel hebben dat ze nog lang niet alles gezien hebben wat ze wilden en daarom ervoor kiezen om terug te keren.

Arco da Calheta: Nieuw Jaar, Nieuwe Kansen

Het eiland is zo divers en zeker voor de mensen die wat actiever zijn en graag van mooie wandelingen/hikes houden is het een waar paradijs. We hebben in de afgelopen twee jaar opvallend veel gasten hetzelfde horen zeggen, namelijk dat ze nog nooit twee keer naar dezelfde vakantiebestemming zijn geweest, maar dat Madeira dit gevoel wel bij hen gaf.

We snappen het helemaal, in januari woonden we hier alweer vier jaar en we zijn zelf ook nog lang niet overal geweest en zullen dit jaar weer genoeg nieuwe dingen ontdekken. Deze maand ben ik (Anne) ook begonnen met mijn motorrijbewijs en als dit allemaal afgerond is zullen we zeker samen veel mooie ritjes maken. We gaan er weer een mooi nieuw jaar van maken samen hier en we houden jullie op de hoogte.


Volg ons op Instagram & Facebook voor meer nieuws vanaf Madeira!